Nogometni savez BiH

Želimo nastavak Premije lige, ali još nema odgovora nadležnih

Stojan Lasić
27.05.2020.
u 15:22

Nogometni savez BiH oglasio se priopćenjem na svojim službenim stranicama ističući kako su od prekida natjecanja u BH Telecom Premijer ligi, 14. ožujka ove godine do danas zbog pandemije COVID-19, opredijeljeni za nastavak odigravanja u sezoni 2019./2020.

"Poduzete su sve nužne aktivnosti, pravne radnje, procedure, preporuke UEFA-e i preporuke nadležnih tijela koje su preduvjet za organizaciju utakmica na stadionima u našoj zemlji.

Potpuno svjesni nadležnosti, globalne situacije, ali i svakodnevnih promjena u smislu ublažavanja mjera održan je niz sastanaka Izvršnog odbora, sastanaka s klubovima BH Telecom Premijer lige, sastanka i pisane korespondencije s nadležnim institucijama, a sve sa željom da iskoristimo i minimalne uvjete za nastavak natjecanja u posljednjem mogućem i izvedivom terminu, a to je u vikendu 6. lipnja ili najkasnije 13. lipnja 2020. Sve analize su pokazale da početak natjecanja nakon vikenda 13./14. lipnja 2020. nije realno provediv zbog niza objektivnih razloga i natjecanje nije moguće nastaviti i realizirati da bi se ono okončalo do propisanog roka koji je postavljen od UEFA-e (2. kolovoza 2020.).

Odluke o ukidanju mjera zabrane održavanja sportskih natjecanja, a koje su još uvijek na snazi, donose nadležna tijela u Bosni i Hercegovini.

S obzirom na različite informacije nadležnih kriznih stožera preko medija, različito tumačenje donesenih odluka i provedivosti ublažavanja mjera, NS BiH je ponovno uputio pisane zahtjeve prema nadležnim enitetskim tijelima, 26. svibnja 2020. kako bi dobili potvrdu i dozvolu za nastavak natjecanja i moguću realizuju svojih odluka.

Još uvijek nije stigao odgovor na dopise koje smo uputili nadležnim tijelima pa NS BiH tako nema službenog odobrenja, niti dozvole za nastavak natjecanja u ligama svih kategorija.

Kada se zaprime pisane odluke i odgovori o statusu mjera na okolnosti epidemije koronavirusa u našoj zemlji, Izvršni odbor NS BiH će promptno djelovati i donijeti službenu odluku o nastavku ili prekidu natjecanja koja se organiziraju pod okriljem krovne kuće nogometa u Bosni i Hercegovini", stoji u priopćenju Nogometnog saveza BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije