PREMIJER LIGA BIH

Željezničar bez ispaljenog metka poražen u Posušju

24.10.2021.
u 15:06

Nogometaši Posušja su savladali Željezničar rezultatom 2:0 u 14. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Početak susreta na Mokrom Docu je bio oprezan s obje strane, te se dvadesetak minuta skoro nije događalo ništa na terenu.

U 21. minuti iz prve konkretne prilike postignut je pogodak. Posušje je dobilo slobodan udarac na 18 metara, Luka Lučić je šutirao ispod živog zida i tako prevario golmana Josipa Bendera za veliko slavlje domaćih navijača.

Plavi su opasno zaprijetili prvi put u 27. minuti. Mate Crnčević je dobio loptu s lijeve strane i šutirao, a lopta od bloka odlazi nekoliko centimetara pored vratnice gola Posušja.

U 33. minuti domaći su tražili jedanaesterac, nakon što je Slobodan Milanović pao u kaznenom prostoru Plavih, a sudija Dragan Petrović nije dosudio najstrožu kaznu, ali nije ni procijenio da je u pitanju bilo simuliranje jer bi u tom slučaju Milanoviću pokazao drugi žuti karton.

U posljednjim sekundama prvog poluvremena Plavi su propustili zicer za izjednačenje. Petar Bojo je izveo korner, golman Posušja Boris Baćak je loše intervenisao i ispustio loptu, a Vedran Vrhovac iz peterca u padu šutira i prebacuje prazan gol.

U 53. minuti Plavi su iznenada dobili priliku za izjednačenje kada se lopta odbila do Mustafe Mujezinovića koji šutira silovito sa 18 metara, ali lopta odlazi tik pored vratnice.

Posušje je najveću priliku u drugom poluvremenu imalo u 62. minuti kada je nakon brze akcije po lijevoj strani Luka Begić šutirao iz okreta sa osam metara u daljnji kut, ali je Bender vrhovima prstiju skrenuo loptu.

Posušje je rutinski sačuvalo prednost, a u 85. minuti je konačnih 2:0 postavio Dominik Begić koji je lijepo pogodio nakon velike gužve u kaznenom prostoru Plavih.

Posušju je ovo bila tek druga pobjeda u sezoni i to nakon devet uzastopnih mečeva u kojima nisu okusili slast trijumfa, dok je Željezničar koji danas nije imao šut u okvir gola prekinuo niz od tri utakmice bez poraza.

Posušje - Željezničar 2:0 (Lučić 21', Begić 85')

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije