Premijer liga BiH

Željezničar bolji od Čelika na Grbavici

07.03.2018.
u 17:12

Nogometaši Željezničara svladali su danas ekipu Čelika na Grbavici rezultatom 3:1 u okviru posljednjeg kola regularnog dijela Premijer lige BiH.

Strijelci za 'plave' bili su Dženan Zajmović u 19.’, Vojo Ubiparip u 64.’ i Jovan Blagojević u 68. minuti susreta.

Čelik je bolje otvorio susret te su u trećoj minuti imali izglednu priliku preko Anđušića, ali golman Željeničara Vedran Kjosevski je ukrotio njegov šut.

Nakon toga je domaćin preuzeo inicijativu, a sjajnu šansu su imali u 16. minuti kada se Zajmović našao sam ispred golmana Čelika koji dobro brani.

Tri minuta poslije domaći dolaze do vodstva. Lijepu akciju Željezničara iskoristio je Zajmović koji se sa oko 20 metara namjestio i lijepo pogodio u desni ugao golmana.

Tim Admira Adžema je imao dobru šansu i preko Voje Ubiparipa da udvostruči vodstvo ali su mreže do kraja poluvremena mirovale.

U drugom dijelu utakmice domaća ekipa je bila potpuno dominantna. U 49. minuti Ubiparip se našao u dobroj prilici, ali sa pet metara ne uspjava pogoditi.

Željezničar je takvu igru krunisao novim golom nakon što je Vranješ dobro ubacio a Ubiparip konačno pogodio mrežu glavom.

Do trećeg pogotka tim s Grbavice dolazi preko Blagojevića koji sjajnim šutem pogađa mrežu Čelika.

Počasni pogodak gosti su postigli pet minuta prije kraja utakmice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?