pred novu utakmicu Grbavica

Željezničar je pod većim pritiskom od Vitežana

06.12.2015.
u 06:45

Vitez u posljednje vrijeme igra dosta dobro, kvalitetni su, a to pokazuje i remi sa Širokim Brijegom Momčad trenera Branka Karačića ove je sezone bolje igrala protiv renomiranijih klubova iz nogometne Premijer lige BiH Pred zadnji susret u 2015. momčadi

Nogometaše Viteza danas (13 sati) očekuje neugodno gostovanje kod Željezničara.

Prilika za uspjeh

Ipak, nova utakmica je prilika za novi uspjeh, a Vitežani bi u slučaju osvajanja boda ili tri napravili veliki uspjeh., piše Večernji list BiH . Još prije nekoliko dana smo razgovarali s trenerom Viteza Brankom Karačićem koji nam je tada kazao:

- Na Grbavici sam uvijek volio igrati još dok sam bio nogometaš. Kako god bude u subotu, mi se moramo prilagoditi. Ako Željo bude težio muškoj igri, mi ćemo tako odgovoriti, a ako bude težio nadigravanju, ponovno ćemo nastojati biti bolji od njih. Teren na Grbavici nije idealan za igru, ali je sigurno bolji od našeg. Željezničar je favorit, ali to su bile i neke druge momčadi protiv nas, poput Zrinjskog i Širokog pa smo na tim utakmicama osvajali bodove, a utakmicu koju smo igrali dobro protiv Sarajeva, od njih smo teško poraženi s 4:0. Uloga favorita ne mora ništa značiti. Svaka nam je utakmica važna u borbi za ostanak. Smatram kako bi bio veliki posao ako bismo uspjeli ostati u Premijer ligi, posebno što ove sezone ispada čak šest klubova. Za tako nešto smo stvorili realne osnove - kazao je Karačić.

Željezničar je ranjiv

Ipak, ako bismo željeli malo produbiti priču pred ovu utakmicu, kazat ćemo kako Vitez igra dobro protiv momčadi koje bolje kotiraju od njih. Ipak, Željezničar se ove sezone ne može svrstati u te sastave. Zrinjski, Široki Brijeg i Sarajevo ipak su nešto uspješniji od Želje u ovoj sezoni. Željo se trenutačno nalazi na 8. mjestu sa samo dva boda prednosti u odnosu na Vitez koji je na 10. mjestu. Plavi su na domaćem travnjaku donekle ranjivi. Pored pet pobjeda na Grbavici su zabilježili dva remija te jedan poraz. Vitez je ove sezone s osam gostovanja donio tri pobjede. Navijači Željezničara kao i klupsko vodstvo sigurno nisu zadovoljni trenutačnim plasmanom. Na željezničaru je puno veći pritisak, što bi mogla biti prednost za Vitez. Slikovito nam je to Karačić opisao na ovaj način:

- Razlika u tomu kada sam vodio Zrinjski i sad Vitez je u rezultatskom pritisku, koji je veći kako je klub veći. Željezničar je vjerojatno slično opterećen, a to može biti naša prilika. Ako bi uspjeli slaviti na Grbavici ili osvojiti barem bod za nas, bi to bio veliki uspjeh - dodao je Karačić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije