Borac

Željko Vranješ će voditi Borac u Premijer ligi BiH

01.06.2017.
u 10:00

Željko Vranješ je novi – stari trener Nogometnog kluba Borac Banja Luka. Upravni odbor kluba je dogovorio suradnju na godinu dana uz opciju produženja ukoliko se ispune ciljevi kluba. Tako će mladi stručnjak voditi momčad u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. On će na klupi naslijediti Vuleta Trivunovića, a službena promocija zakazana je danas u 12 sati.

- Ne bih ništa govorio o planovima prije promocije. Na njoj ćemo govoriti o svemu pa ne bih izlazio prije kluba, - istakao je Vranješ koji se vraća na klupu.

U Borcu ističu kako nastavljaju pružati prigodu domaćim snagama.

- Vranješ odlično poznaje ekipu kao i rivale u Premijer ligi BiH što mu je veliki plus. Također ima profesionalnu licencu, već je vodio Borac, ali nije dobio pravu prigodu. Ključni faktor za ovu odluku bila je naša želja da nastavimo politiku davanja šanse domaćim trenerima. Razgovarali smo s nekoliko ‘top’ imena iz regije poput Zorana Milenkovića i Ljubinka Drulovića, ali smo se na kraju odlučili za domaćeg trenera, koji je trenirao dobar dio igrača aktualnog tima u mlađim kategorijama - rekao je Zeljković, član Upravnog odbora zadužen za sportska pitanja.

Vranješ je već vodio Borac 2015. godine kada je na klupi naslijedio Petra Kurčubića, ali se zadržao svega tri mjeseca, da bi mjesto prepustio Aleksandru Janjiću iz Srbije, koji se nije proslavio. Borac nastavlja potragu za pojačanjima, a nova imena koja se dovode u vezu s banjolučkim klubom jesu obrambeni igrači Nemanja Janičić i Ivan Tatimrović.

- Istina je, razgovarali smo s njima tražimo iskusnije nogometaše u posljednjoj liniji tima. U ovom momentu određenu prednost ima Janičić, jer on posjeduje dvojno državljanstvo, i uklapa se u nova pravila Premijer lige o ograničenju broja stranih igrača. U ovom momentu nismo postigli krajnji dogovor, - kaže Zeljković.

Janičić igra na poziciji stopera, posljednju sezonu je nastupao za Borac iz Čačka, a prije toga je igrao za Bežaniju, Napredak, crnogorski Mogren i Loko Taškent. Tatomirović je poznat publici u Premijer ligi jer je nastupao za Sarajevo.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?