Čelik pred Zrinjski

Zeničani angažirali psihologa, na tribine se vraćaju Robijaši

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
23.02.2017.
u 07:00

Sportska Zenica tiho ulazi u ritam nogometnih zbivanja. Nakon višegodišnjeg bojkota domaćih utakmica, navijači i simpatizeri crveno-crnih su napokon odlučili već u subotu pojaviti se na tribinama stadiona Bilino polje. “Rat između dva susjedna stabla”, između navijača i dosadašnje uprave kluba, završen je bez pobjednika, ali u vremenu kada klub, sigurno nikada u svojoj višegodišnjoj povijesti, nije bio u težoj situaciji.

Promjene

Manje promjene napravljene su administrativnom i organizacijskom dijelu kluba, ali ono od čega i za što klub živi je svedeno na minimum. Momčad Čelika je u dosadašnjem dijelu prvenstva prikupila premalo bodova da bi u nastavku, u idućih 14 utakmica, mogla bezbrižno sanjati svoj premijerligaški san. Toga su svjesni u klubu.

Prve tri utakmice u nastavku prvenstva trebale bi biti povijesne za Čelik, domaćini su lideru Zrinjskom, gostuju kod Viteza i Krupe, te bi se u tim utakmicama trebalo pokazati ima li Čelik kvalitetu za Premijer ligu i poslije za Europu. Zenička nogometna stvarnost okrenuta je subotnjem susretu koji je samo uvertira i za “nokaut-sustav” koji predstoji Čeliku do kraja prvenstva.

Mladi stručnjak

Da je sve što se događa oko Bilina polja poprimilo najozbiljniju notu, pokazuje i odluka kluba da se u rad stručnog stožera uključi i psiholog koji će raditi s igračima. Riječ je o mladom stručnjaku Kenanu Striki koji će ovaj zadatak nove uprave raditi na volonterskoj osnovi. Namjera je vodstva kluba osigurati igračima uvjete da na nogometnom travnjaku pružaju maksimum te da do kraja prvenstva momčad igra disciplinirano, korektno i u duhu sportskog fair playa. Ovaj potez Čelika pokazuje kako se puno toga na Bilinu polju promijenilo, kako se razmišlja brže i na dulje relacije, tako da se već danas zna kako će protiv Zrinjskog to biti utakmica bez pirotehnike i uz puno uvažavanje protivnika, kao i gostujućih navijača. Zeničani znaju kako će Čelikove “rane” zacijeliti samo prvenstvenim pogocima i pobjedama.

Navijačka skupina Robijaši napravila je manje promjene i u svojim redovima, tako da će se veliki dio poslova i obveza oko same organizacije i dolaska na utakmice iz temelja promijeniti, sve u cilju ostanka njihova kluba u društvu najboljih.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije