stožer civilne zaštite

ZH ŽUPANIJA Navijači se vraćaju na tribine stadiona i dvorana

Marko Knezović
04.02.2021.
u 11:58

Stožer civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije donio je zapovijed o vraćanju gledatelja u dvorane i na stadione. Odlučeno je tako na današnjoj 41. izvanrednoj sjednici Stožera na kojoj je donesena zapovijed o dopuštanju prisustva gledatelja na sportskim natjecanjima u zatvorenom (sportske dvorane) i na otvorenom prostoru (stadioni), prenosi Jabuka.tv.

Dopušta se prisustvo ograničenog broja gledatelja na sportskim natjecanjima u zatvorenim objektima (sportskim dvoranama) i to popunjavanjem svakog trećeg registriranog mjesta za sjedenje uz obvezno nošenje maski, a na otvorenom prostoru (stadioni) dopušta se popunjavanje svakog drugog registriranog mjesta za sjedenje.

Zabranjuje se prisustvo gostujućih gledatelja.

Obvezuju se organizatori skupova, sportskih natjecanja te korisnici sportskih dvorana i stadiona da osiguraju poštivanje higijensko-epidemioloških mjera prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.
Obvezuju su sportski klubovi i drugi organizatori sportskih natjecanja te korisnici sportskih dvorana i stadiona da Zavodu za javno zdravstvo ŽZH dostave informaciju o maksimalnom kapacitetu sjedećih mjesta u sklopu športske dvorane ili stadiona kojega koriste za sportska natjecanja.
Za provođenje ove Zapovijedi odgovorni su organizatori skupova, sportski klubovi, organizatori sportskih natjecanja te korisnici prostora u kojima se održavaju skupovi, sportskih dvorana i stadiona, a za nadzor nad provođenjem ove Zapovijedi zadužuju se Zavod za javno zdravstvo ŽZH, Uprava za inspekcijske poslove ŽZH i Ministarstvo unutarnjih poslova ŽZH, svako u okviru svojih ovlasti.
Također je dopušteno organiziranje skupova do najviše 100 osoba.

Odluke stupaju na snagu 4. veljače.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije