NK Troglav je na niskim granama

Žive u nadi da će Troglav biti “pojam”

09.09.2020.
u 20:21

NK Troglav Livno dugo je bio perjanica nogometnog sporta u jugozapadnoj Bosni te Hercegovini do crnogorske granice, ali i u Dalmaciji.

Jedan od najstarijih klubova

Troglav je jedan od najstarijih klubova u BiH. Za jedne je godina utemeljenja kluba 1921., kad se “izdvojio” iz još starijeg Sportskog kluba (društva) Troglav, nastalog 1918. Troglav je ime dobio po ponosnom vrhu Dinare. Prije 2. svjetskog rata igrao je i u Dalmatinskoj ligi. Igrao je čak u Banjolučkoj, ali najviše u Hercegovačkoj zoni, iz koje se 1973. plasirao u Drugu ligu bivše države, tada drugo jakosno jugonatjecanje. Troglav je bio “pojam” za većinu klubova u regiji, ali to su bila neka ljepša i prohujala vremena, u odnosu na današnje vrijeme. I stadion Zgona nekad je važio za jedan od ljepših u regiji. Nakon demokratskih promjena klub je igrao i u Premijer ligi BiH. Danas “tavori” u Drugoj ligi FBiH, što je odraz nebrige vlasti za ovaj klub i sport uopće: - Prošla su vremena kad je Troglav bio “pismen klub” - rekao nam je jedan od veterana kluba s fotografije koju objavljujemo, dok je drugi poželio da nakon idućih izbora dođe nova vlast koja će imati više sluha za klub nego sadašnja.

Klupske legende

A na fotografiji su klupske legende: Miran Dalić, dugogodišnji igrač i trener, brat Zlatka Dalića, Franjo Vidović, rekorder po broju nastupa za Troglav (oko 500!), Željko Šperac, igrač, trener i legenda Troglava, Ago Pivčić, igrač i predsjednik kluba, istaknuti igrač Igor Čeko te Dušan Radoja, zaslužni igrač, kasnije trener Leotara.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije