PLEMIĆI DOČEKUJU VUKOVE

Žižović: Teško je nakon pet mjeseci ući u prvenstvo; Bilbija: Spremni smo za Olimpik

31.07.2020.
u 14:19

Ovog vikenda počinje nova sezona Premijer lige BiH, a Zrinjski će ugostiti povratnike u najviši rang, ekipu Olimpika. Tim povodom su se novinarima obratili trener Plemića Mladen Žižović i napadač Nemanja Bilbija.

Pandemija koronavirusa je uzrokovala velike probleme u svim sferama života pa tako i u nogometu. Ipak, život ide dalje, tako da se potrebno prilagoditi.

"Svi smo ovo čekali i priželjkivali, u ovoj godini smo imali svega četiri utakmice. Željni smo ovoga, nadamo se da će ovo ludilo brzo proći ili da ćemo se priviknuti, da neće biti prekidanja prvenstva te da ćemo moći sve sportske aktivnosti odraditi na terenu", izjavio je Žižović.

Plemići su zabilježili dobre rezultate tijekom priprema, ali trener mostarskog kluba upozorava kako to ne mora ništa značiti.

"Odigrali smo šest pripremnih utakmica, imamo pet pobjeda i remi. Ipak, to ne znači ništa, drugačiji je pristup i naboj nego u prvenstvu. Protivnici osim Krupe su bili iz nižeg ranga. Kreće natjecanje za bodove, svaki igrač će se se morati prilagoditi, teško je nakon pet mjeseci bez natjecateljskog naboja uči u prvenstvo. Na nama je da zabilježimo dobre rezultate", rekao je Žižović.

Zrinjski i u ovoj sezoni ima najveće ambicije.

"Bez obzira na trenere i igrače, ambicije Zrinjskog su maksimalan učinak u prvenstvu i kupu te iskorak u Europi koji ovaj grad željno čeka. Nadamo se da će to ova generacija igrača priuštiti klubu. Čeka nas zanimljivo prvenstvo, svi najavljuju Europu. Pored standardnih Sarajeva, Željezničara, Zrinjskog i Širokog, ove sezone će biti snažni Borac, Velež, Radnik...Nigdje neće biti lako", kazao je trener Plemića.

O Olimpiku je govorio s dosta opreza.

"Olimpik je ekipa koja dugo igra zajedno, imaju nekoliko premijerligaških igrača koji su nekada igrali ovdje, doći će motivirani s jakom voljom i željom. Imaju dobrog trenera koji zna igrati na rezultat, a mi imamo svoju računicu. Neki naši igrači nisu u optimalnoj formi, potrebno nam je malo sreće da rezultat ne trpi. Protiv Olimpika sigurno neće igrati ozlijeđeni Josip Radoš", upozorio je Žižović.

Bilbija smatra da je Zrinjski spreman za izazove koji ga očekuju te priželjkuje pobjedu na startu prvenstva.

"Nakon dosta treninga i priprema jedva čekamo da istrčimo na teren. Spremni smo da pokažemo da je ova situacija iza nas. Bit će zanimljivih rezultata u ovom prvenstvu. Svake godine su tri ili četiri kluba u vrhu, ali neko može 'iskočiti' iz prikrajka. Ulazimo spremni u utakmicu protiv Olimpika, maksimalno motivirani za pobjedu i dobar start", jasan je bio Bilbija.

Zrinjski i Olimpik se sastaju u subotu, a utakmica počinje u 20 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije