HRVATSKI IZBORNIK

Zlatko Dalić je prelomio, evo što će biti s igračem koji je odbio igrati za Hrvatsku

Miranda Cikotić/PIXSELL
28.10.2019.
u 08:56

Najvažnija stvar je da bi na popisu za utakmicu sa Slovačkom trebalo biti ime Duje Ćalete-Cara.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić danas će objaviti popis igrača za kvalifikacijsku utakmicu sa Slovačkom 16. studenog na Rujevici i prijateljsku s Gruzijom tri dana kasnije u Puli. Najvažnija stvar je da bi na popisu trebalo biti ime Duje Ćalete-Cara.

Duje Ćaleta-Car (23) ima s vatrenima medalju sa Svjetskog prvenstva iz Rusije, ali u posljednje vrijeme nije igrao za reprezentaciju. To nepozivanje možda je i kazna Zlatka Dalića jer se Duje nije odazvao pozivu U-21 reprezentacije za Europsko prvenstvo. Ćaleta-Car to je objašnjavao željom kluba da ga ima odmornog na početku priprema. 

- Jedva čekam da budem ponovno pozvan u reprezentaciju. Svaki put kad izbornik objavi popis nadam se da ću biti na njemu, zaista mi je golema želje vratiti se, naći se ponovno s momcima s kojima sam bio u ekipi već duži period. Čudno mi je u klubu kad je termin reprezentacije, većina igrača ode, a ja ostajem. Navikao sam da me se zove na akcije u cijeloj karijeri, u mlađe uzraste, pa U-19, potom U-21 i zatim u A vrstu. Baš mi je neobično ostati ovdje i trenirati, a vidim ostale da idu. Bude mi malo krivo, naravno. Želim i ja biti u svojoj reprezentaciji, igrati za svoju zemlju. Tako da se, eto, nadam da je i toj kazni došao kraj. Ako je to izbornikova kazna. I da ću se opet naći na popisu - rekao je nedavno Duje Ćaleta-Car.

A čini se da je sada čekanju došao kraj. Zlatko Dalić mu je sve oprostio i vratit će ga u momčad svjetskih doprvaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?