Kvalifikacije za SP

Zmajevi u trokutu reda, rada i discipline

05.09.2016.
u 08:00

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja s pripremama za prvu kvalifikacijsku utakmicu protiv Estonije. Jučer se radilo po individualnom programu igrača.

Konkretne pozicije

Za ovaj individualni program potrebno je šire tumačenje jer se radilo prema programu struke s igračima jedan na jedan i uvježbavale su se situacije koje se trebaju izvršavati na dogovoren način s točnim putanjama lopti.

Od prvih minuta treninga, dominirala je disciplina i radno ozračje. Dojam je za sada da su oni najiskusniji igrači, koji dominiraju u momčadi, i stručni stožer donijeli novi sustav organizacije, koji kao da je izrastao iz trokuta “red, rad i disciplina”.

Dva mlada nogometaša Srđan Grahovac i Armin Hodžić družila su se prije treninga s predstavnicima medija.

- Puno toga je do sada rečeno i znamo o kakvom je protivniku riječ, ali u nogometu više nema opuštanja. Ova utakmica najviše će ovisiti o nama, a slijede nam dogovori i podjele zadataka kada će nam izbornik i stručni stožer reći što možemo očekivati od Estonije, kazao je Srđan Grahovac.

- Na našim prostorima uvijek se puno očekuje od reprezentacija, ta očekivanja su svakako realnost kada smo i mi pitanju jer imamo sjajnu momčad, ali najvažniji je početak i moramo protiv Estonije pokazati svoju kvalitetu, poručio je navijačima Grahovac.

Onaj kome bi Grahovac trebao “pakirati” lopte, ako zaigraju, je Armin Hodžić koji je iskazao zadovoljstvo ozračjem.

- Od početka se osjeti odlično ozračje i djelujemo kao jedna velika obitelj, što mene posebno raduje. Imamo vrhunske igrače, koje ne treba posebno spominjati, i sigurno možemo otići daleko, istaknuo je Armin Hodžić.

Kava s novinarima

Jučerašnju jutarnju polusatnu stanku između konferencije za medije i početka treninga predstavnici medija iskoristili su za druženje s glasnogovornicom NS BiH Slavicom Pecikozom uz kavu na terasi hotela Trening centra, kojem su se poslije na kratko pridružili izbornik Mehmed Baždarević i liječnik Reuf Karabeg. Osnovna tema bili su dogovori o medijskim aktivnostima pred utakmicu, ali i analiza uvjeta i potreba za rad medijskih kuća. Rečeno je zabilježeno i realizirat će se u sljedećem razdoblju, nakon što se apsolvira početak kvalifikacijskoga razdoblja.

Reprezentativci su jučer imali još jedan popodnevni trening zatvorenog tipa, a za danas planirani su prijepodnevni radni sastanci stručnog stožera i igrača te večernji trening koji će biti održan na travnjaku u okviru Trening centra, a ne na Bilinu polju kako je bilo ranije planirano.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije