Trener Dinama

Zoran Mamić udario na Bjelicu: Svi njega spominju, a gdje su igrači?

Zoran Mamić
Daniel Kasap/Pixsell
20.09.2020.
u 13:00

Trener i sportski direktor Dinama Zoran Mamić odradio je intervju za Sportske Novosti u kojem je prozvao Nenada Bjelicu, a također smatra kako ispadanje u Europi od Ferencvaroša nije veliki neuspjeh.

"Naš cilj i želja bila je igrati Ligu prvaka, no nije da to mora biti zacrtano. U većim klubovima od Dinama se to ne može garantirati. I dalje tvrdim da smo bolja momčad od njih, imali smo više šansi nego prošle godine kada smo ih tamo dobili 4:0", rekao je Mamić, a potom prozvao Nenada Bjelicu, trenera Osijeka, koji je u ovo vrijeme prošle godine vodio Dinamo do spomenute pobjede 4:0.

"Provlači se teza da su Neno i momčad zaradili. Da, oni su zaradili dio. Dinamo troši 45 ili 50 milijuna, oni su zaradili pola, ili malo više od pola. Tko im je to omogućio? Klub, uprava, Mirko, Zdravko, oni su im napravili bazu. Neno i ja nismo imali posebno dobar odnos, ali nismo imali ni loš odnos. Imali smo nekakvog poštovanja, gdje sam se ja stavio sa strane i nisam miješao. Radi se o jednom vrlo dobrom treneru koji je napravio rezultat. Ipak, nije Neno igrao na terenu, igrali su igrači koji su zaslužni. Kada vidimo medije, ispada kao da je Neno ušao u Ligu prvaka, a nije, nego momčad koju je uprava dovela, platila i napravila bazu. Ne smeta mi što zove igrače, ali pokušava nas destabilizirati.

Žao mi je da momčad nije u prvom planu. Svi ističu Bjelicu i njegov stožer i da, napravili su sjajan posao, riječ je o sjajnom treneru. Izborio je famozno proljeće u Europi nakon 50 godina, no igrali smo osminu finala, jesmo li dobili medalju, što se dogodilo? Sad kad opet nije proljeće, to je k**ac? Recite mi, koji je to trener Dinama osvajao trofeje izvan Dinama osim Branka Ivankovića? Moramo biti svjesni da je nas četiri milijuna i da je Dinamo baza svega. Ima hrvatskog nogometa i bez Dinama, ali ne s ovakvom kvalitetom. Nema klubova kome nismo pomogli, uključujući i Hajduk. Dobivali su bonuse zbog naših nastupa, rastao je koeficijent, svima smo pomagali."

Na kraju je situaciju u Dinamu usporedio s hrvatskom reprezentacijom.

"Nakon ova dva poraza, da je netko drugi umjesto Dalića izbornik, već bi bio pokopan na Mirogoju. Da se razumijemo, drago mi je, on je pokazao kvalitetu i simbiozu s momčadi, drugi je na svijetu, ali nisu kriteriji isti. Tako da i ovo što se nama događa nije genijalno, ali nije ni s**nje", rekao je Mamić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije