pobjeda na Koševu

Zrinjski pobijedio Sarajevo i pokazao da ne odustaje od borbe za titulu!

sportsport.ba
30.03.2019.
u 21:09

Sarajevo je u utakmici 24. kola Premijer lige dočekalo Zrinjski, a na kraju su gosti slavili jako važnu pobjedu rezultatom 0:1.

Prvo poluvrijeme susreta na Koševu nije donijelo puno zanimljive igre, oba tima su imala svoja razdoblja igre u kojima su imali veći posjed lopte, ali nisu uspijevali stvoriti pravu priliku pred protivničkim golom, piše sportsport.ba. 

Tek na kraju prvog dijela Sarajevo je stvorili dvije dobre prilike. U 38. minuti Miloš Stanojević dobro puca prema golu, ali golman Zrinjskog Brkić brani, a zatim u narednom napadu Amar Rahmanović iz dobre pozicije loše gađa glavom.

Na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Zrinjski je iz prve prilike na utakmici poveo. Igrala se 52. minuta kada Staniša Mandić koristi pogrešku obrane Bordo tima i pogađa za 0:1.

Sarajevo je moglo izjednačiti već u idućem napadu. Hebibović je snažno pucao iz slobodnjaka, ali je Brkić sjajno obranio i spasio svoj tim.

Prepustio je potom tim Blaža Sliškovića loptu igračima Sarajeva. Bordo tim nije uspijevao stvoriti pravu priliku, a Plemići su se povukli i šanse čekali iz kontri.

Tek u 77. minuti domaći stvaraju novu priliku. Velkoski je loše pucao iz odlične pozicije i propala je dobra prilika za izjednačenje.

Do kraja se Plemići uspijevaju obraniti. Nisu dopustili Bordo timu da napravi previše ispred njihovog gola i došli su do tri boda s kojima su se vratili u borbu za titulu. Sada su samo šest bodova iza Sarajeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije