Premijer liga BiH

Zrinjski poražen u Sarajevu

sportsport.ba
21.07.2019.
u 21:09

Sarajevo je u 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu svladalo Zrinjski rezultatom 1:0. Jako dobra utakmica je odigrana između dva najbolja tima BiH iz prošle sezone, a na kraju je aktualni prvak upisao tri boda, piše sportsport.ba.

Uvodnih desetak minuta utakmice proteklo je u ispitivanju snaga, a prva šansa dogodila se pred golom Mostaraca i to nakon 10 minuta igre.

Sarajevo je napravilo sjajnu priliku, ali bez uspjeha. 

Zrinjski je igrao otvoreno. Bili su opasni gosti iz Mostara, a u 13. minuti Govedarica je u sjajnoj poziciji za postizanje gola, no Kovačević skida njegov udarac.

Potom je u 25. minuti ponovno gostujući tim imao dobar pokušaj preko Hadžića, ali i on je neprecizan.

Nova dobra šansa za Plemiće propuštena je u 37. minuti. Nakon ubacivanja iz slobodnog udarca Šišić loše reagira i umalo je matirao Kovačevića.

Ipak, do kraja prvog poluvremena promjene rezultata nije bilo i na odmor se otišlo bez pogodaka (0:0).

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Sarajevo je povelo. Tatar je napravio sve sam, šutirao je, a lopta uz pomoć Barbarića vara Brkića i odlazi u mrežu za prednost od 1:0.

Plemići se ponovno bude i s nekoliko opasnih napada prijete Bordo timu.

Međutim, do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Ostalo je 1:0 i Sarajevo je došlo do tri boda na otvaranju sezone.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije