hercegovački derbi

Zrinjski potopio Široki s 4:0 i zasjeo na vrh ljestvice

Bljesak.info
02.10.2021.
u 21:00

Mostarski plemići ove godine sve do večeras nisu zabili nijedan gol Širokom Brijegu u hercegovačkom derbiju, no u subotu navečer sve su nadoknadili. Zrinjski je jednostavno razbio svog susjeda, postigavši mu četiri pogotka, od čega tri u furioznih prvih pola sata utakmice, piše bljesak.info.

Domaći su bili toliko bolji protivnik od Širokobriježana, da su gosti čak i dobro prošli, iako su na poluvremenu gubili s 3:0.  Već u 12. minuti Nemanja Bilbija pogodio je glavom na ubačaj Josipa Ćorluke, a najbolji igrač Zrinjskog došao je do sedmog gola u sezoni samo tri minuta kasnije. Sjajni napadač iz okreta je volejem pogodio za 2:0. 

Igrala se 28. minuta kada je pobjednik bio odlučen. Ivan Bašić izveo je slobodni udarac sa strane, lopta je prošla kroz gužvu i završila iza leđa Darija Miškića. Do poluvremena je Zrinjski mogao zabiti i četvrti gol, no Anesu Mašiću, koji je izašao sam ispred vrata Širokog, Miškić je skinuo zicer. 

Domaći su furiozno nastavili i drugo poluvrijeme, a Slobodan Jakovljević postigao je četvrti pogodak na asistenciju Bašića. Nakon toga Zrinjski je stao, a Bilbija je i treći put zatresao mrežu gostiju, no hat-trick mu je uskraćen zbog zaleđa. No, i ova 4:0 pobjeda dovoljna im je za prvo mjesto na ljestvici koje će držati barem dok svoju utakmicu u nedjelju ne odigraju Tuzla City i Sarajevo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije