Premijer liga BiH

Zrinjski protiv Goška traži pobjedu i izlazak iz krize

Fena
15.03.2019.
u 13:24

Nogometaši Zrinjskog tražit će svoju prvu pobjedu u proljetnom dijelu sezone protiv Goška u nedjelju, kada momčad iz Gabele gostuje u Mostaru u okviru 23. kola Premijer lige BiH.

- Nakon promjene trenera nogometaši Goška sigurno će s motivom više i dodatnim elanom doći nama u goste da naprave povoljan rezultat. S druge strane, mi pod dojmom ispadanja iz Kupa ne smijemo si dozvoliti bilo kakvu vrstu opuštanja. Moramo u ovu utakmicu ući isto kao u utakmicu protiv Sarajeva, maksimalno ozbiljno shvatiti protivnika i samo tako možemo očekivati dobar rezultat - kazao je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Osvrnuo se i na ispadanje njegove momčadi iz Kupa od Sarajeva, kazavši kako je dalje prošla u ovom trenutku kvalitetnija momčad.

Ono što posebno muči Zrinjski je kronična neefikasnost u proljetnom dijelu sezone. U tri prvenstvene utakmice "Plemići" su upisali tri remije u kojima su uspjeli zabiti samo jedan gol, dok su u dvije kup utakmice protiv Sarajeva dva puta poraženi identičnim rezultatom – 1:0.

Trener Zrinjskog naširoko je govorio o razlozima lošijih igara njegove momčadi, istaknuvši odlazak u zimskom prijelaznom roku dva jako bitna nogometaša Nemanje Bilbije i Ognjena Todorovića, koji su bili nositelji igre Zrinjskog u protekle tri sezone.

Igrači koji su trebali uskočiti i nadomjestiti njihov odlazak, poput Damira Šovšića, Dalibora Veselinovića i Marka Bencuna, po Sliškovićevim riječima, imaju to kvalitetu, ali su ih uvelike poremetile ozljede.

Sliškoviću se zamjera i previše rotacija u pet odigranih utakmica, no po njegovim riječima, to su bili pokušaji da pronađe "idealnih jedanaest" u čemu, kako je rekao, još nije uspio.

- Mislim da igrači nisu izgubili vjeru u posao koji svi skupa obavljamo i vjeruju kako će uskoro doći trenutak kada će se sve okrenuti na pozitivno. Naravno da bismo svi željeli da taj trenutak dođe što prije. Prilika je, evo, Gošk, iako nam nitko ne garantira da ćemo zabiti dva-tri gola i dobiti tu utakmicu - poručio je trener Zrinjskog.

Slišković je na kraju dodao kako je u svemu tome jako važno i to što navijači Zrinjskog nisu okrenuli leđa svom klubu.

- Oni su prepoznali želju i volju kod igrača da na terenu daju svoj maksimum. To je ono pozitivni i s te strane možemo biti zadovoljno. Velika je stvar kad imate podršku navijača, onda sigurno imate manje opterećenja kad izađete na teren - zaključio je.

Utakmica Zrinjski – Gošk igra se u nedjelju od 15 sati na stadionu pod Bijelim brijegom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije