Protivnici bh. klubova u Europskoj ligi

Zrinjski protiv Ludogoretsa (Bugarska) ili Vidija (Mađarska)

24.07.2018.
u 07:31

U Nyonu je održan ždrijeb trećeg kola kvalifikacija za UEFA-inu Europsku ligu, a ako izbaci Vallettu, prvak BiH Zrinjski igrat će protiv poraženog iz dvoboja drugog pretkola Lige prvaka između Ludogoretsa iz Razgrada (Bugarska) i Vidija (Mađarska).

Albanci kobni za Vallettu

Napomenimo i to kako je Vallettu iz borbe za Ligu prvaka izbacio albanski Kukësi.

Valletta je u prvoj utakmici u Skadru odigrala bez golova, a u uzvratu u Ta Qaliju do 84. minute imala je jednu nogu u drugom kolu. Povela je Valletta u 67. minuti golom Santiaga Malana, da bi Irakli Dzaria u 84. minuti pogodio za izjednačenje te tako, zahvaljujući golu u gostima, odveo Kukësi u sljedeći krug natjecanja. Potencijalni rivali Mostarca bili su Ludogorets Razgrad (Bugarska), Vidi (Mađarska), CFR Cluj (Rumunjska), Malmö (Švedska), BATE Borisov (Bjelorusija), HJK Helsinki (Finska), Shkëndija (Makedonija), Sheriff (Moldavija), Legia Warszawa (Poljska), Spartak Trnava (Slovačka).

Prvi susreti na programu su 9. kolovoza, dok se uzvratni igraju sedam dana kasnije, a plemići bi prvi susret igrali kao gosti.

Teški ispiti za Sarajlije

Sarajevski klubovi Sarajevo i Željezničar imaju teške susrete u drugom pretkolu Europske lige jer igraju protiv talijanske Atalante i ciparskog Apollona iz Limassola, a jučer je objavljeno s kim će igrati ako izbore treće pretkolo. Pobjednik dvoboja Hapoel Haifa (Izrael) - Hafnarfjordur (Island) potencijalni je protivnik Sarajeva u sljedećem pretkolu, a ostali klubovi koji su mogli zapasti bordo momčad su Zorya Luhansk, Viitorul (Rumunjska), Vitesse (Nizozemska), Shakhtyor Soligorsk (Bjelorusija), Lech Poznań (Poljska), Nordsjælland (Danska) i AIK (Švedska). Voljom ždrijeba plavi s Grbavice bi, u slučaju prolaza u treće pretkolo, igrali protiv Dinamo Bresta iz Bjelorusije ili grčkog Atromitosa, a Željezničaru su potencijalni suparnici u borbi za treće pretkolo bili i Jagiellonia (Poljska), Rio Ave (Portugal), LASK (Austrija), Lillestrøm (Norveška), Budapest Honvéd (Mađarska), Progrès Niederkorn (Luksemburg), Brøndby (Danska) i U Craiova (Rumunjska). Ono što je sigurno, ako bh. predstavnici dođu do plasmana u treće pretkolo, čekaju ih vjerojatno pakleni protivnici, a ne baš atraktivni.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije