Kup BiH

Zrinjski razbio Slaviju i plasirao se u četvrtfinale (4:0)

21.10.2020.
u 17:19

HŠK Zrinjski se plasirao u četvrtfinale Kupa BiH nakon današnje pobjede protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva sa 4:0.

Plemići su prvu veliku priliku imali u 17. minuti preko Mašića koji nije uspio postići gol iz izgledne situacije. U 25. minuti vidjeli smo odličan volej Stojkića koji ide malo pored gola Slavije. Već u narednom napadu u šansi je ponovo Mašić, ali vratnica spašava goste.

U 32. minuti u centru pažnje bio je Filip Arežina koji je s oko 25 metara promašio gol Trifkovića koji je istrčao daleko naprijed. Četiri minute kasnije prijeti i Lambulić, ali Slavija ponovo ne prima gol.

No, u drugom poluvremenu Zrinjski je uspio konačno slomiti otpor gostiju i u furioznom startu drugog dijela riješiti sve dileme oko pobjednika.

Domaći su poveli u 52. minuti golom Todorovića, a samo dvije minuta kasnije bilo je 2:0 kada je mrežu gostiju zatresao Kunić.

Već narednom napadu bilo je 3:0. Ovaj put gol Slavije zatresao je Zlomislić, ali tu nije bio kraj. Zrinjski je do četvrtog gola stigao samo pet minuta kasnije. Todorović je ovaj put bio asistent, a konačnih 4:0 postavio je Mašić koji se tako iskupio za svoje prethodne promašaje.

Zrinjski je do kraja utakmice imao još nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije