trijumf plemića

Zrinjski razbio Tuzla City, utakmica odigrana u teškim uvjetima

Foto: Stojan Lasić
1/2
09.11.2019.
u 18:19

Nogometaši Zrinjskog najavljuju potpuni izlazak iz rezultatske krize, a pod vodstvom novog trenera Nenada Gagre očitali su lekciju ove sezone sjajnoj ekipi Tuzle City, koja danas i nije bila na svojoj razini. 

Već na početku utakmice Rustemović prijeti gostima i najavljuje što bi se moglo dogoditi na neuvjetnom terenu u Mostaru, zbog čega je bilo i upitno odigravanje utakmice, piše Sportsport.ba. 

U šestoj minuti Plemići preko Frane Čirjaka dolaze do vodstva. Čirjak je šutirao, a lopta je na putu do gola zakačila Hadžanovića što je rezultiralo pogotkom.

U 34. minuti bilo je 2:0, pošto je Kunić postigao gotovo pa isti pogodak kao onaj Čirjaka za 1:0. Opet je lopta na putu do gola zakačila jednog igrača gostiju iz Tuzle.

Na 3:0 povisio je Mandić u 64. minuti nakon ubačaja Tičinovića sa strane, da bi potom Stanić u 80. ovjerio trijumf Zrinjskog.

Zrinjski je sada peti sa 26 bodova, a današnji rival Tuzla City ostaje četvrti sa bodom više u odnosu na Plemiće. Ispred su Sarajevo, (32), Željezničar (29) i Borac (27).

Zrinjskom slijedi teško gostovanje u Banja Luci kod Borca, a Tuzla City na Tušnju, poslije reprezentativne pauze, dočekuje Čelik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije