Premijer liga

Zrinjski uvjerljivo pobijedio Olimpik i vratio se u utrku za naslov

18.04.2021.
u 17:23

Zrinjski je sada trećeplasirani sa samo četiri boda manje od lidera Sarajeva i već u narednom kolu imat će veliku priliku da smanji prednost

U 26. kolu m:tel Premijer lige nogometaši Zrinjskog kao gosti pobijedili su Olimpik rezultatom 3:0 i vratili su se utrku za naslov. 

Mostarci su izvanredno otvorili susret i poveli su već u 9. minuti kada je prekrasan gol iz slobodnog udarca postigao Filipović za 1:0.

Olimpik je mogao do ekspresnog poravnanja samo tri minute kasnije, ali sjajan udarac Čurjurića zaustavila je stativa. Vukovi su novu kolosalnu priliku imali u 24. minuti, ali u stopostotnoj šansi osujetio ga je golman Varvodić.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Zrinjski je postigao drugi gol. U 48. minuti Filipović je izveo prekid, a najsnalažljiviji je bio Magdić koji je povisio na 2:0, piše Klix. 

Od tog trenutka igra domaćih se raspala, a gosti su znalački čuvali prednost, da bi u 90. minuti preko Ivančića ovjerili trijumf za konačnih 3:0.

Zrinjski je sada trećeplasirani sa samo četiri boda manje od lidera Sarajeva i već u narednom kolu imat će veliku priliku da smanji prednost kada se ove dvije ekipe sastaju u derbiju u Mostaru.

Olimpik je ostao pretposljednji sa samo 20 osvojenih bodova.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije