Liga 6

Zrinjskom druga pobjeda, a Studentu drugi poraz

14. 06. 2009., Zagreb, Hrvatska, - Uzvratna utakmica izmedju Nk Dragovoljac i Nk Sesvete na Kranjcevicevom stadionu. Sasa Mus. Photo: Goran Jakus/24sata
18.03.2016.
u 07:00

Najbolja momčad iz Lige 12 Kakanj doživjela je visoki poraz u Trebinju. Domaći su zaigrali borbeno i cijeli susret bili bolji, a što i je i donijelo visoku pobjedu 79:59. U sastavu domaćina petorica igrača imala su dvoznamenkasti učinak. Šakotić je ubacio 13, Rikalo, Pelkić i Aleksić po 11, Radenković 10, a u sastavu Kaknja isticao se Palavra s ubačenim 21 poenom. Široki je borbenom igrom lako pobijedio Spars 79:68. Imali su domaći u nekoliko navrata i prednost veću od 20 poena, ali su u samoj završnici malo stali i gosti su uspjeli ublažiti poraz. Kod Širokog su se isticali Karačić i Kovačević, a solidno su im pomagali Ćorić, Segarić. Svoje prve seniorske minute u majici Širokog uspješno je odradio Mateo Drežnjak ubacivši 6 poena. Kod gostiju nešto bolji od ostalih bili su Atić i Gegić. Regionalni ABA ligaš Igokea s pola snage s visokih 88:56 pobijedila je Mladost. Trener domaćina Dragan Bajić isprobao je cijelu momčad, a veći obol igri davali su Albijanić, Kesar i Krstić, u sastavu Mladosti nešto bolji od ostalih bili su Svilar i Radukić. Rezultati 2. kola Lige za prvaka: Leotar Swisslion - Kakanj 79:59, Široki - Spars 79:68, Igokea - Mladost 88:56. Poredak: Igokea 2-0, Široki, Mladost i Leotar Swisslion 1-1, Spars 0-2. U Ligi za ostanak Student je doživio i drugi u nizu poraz na svom parketu i tako pokvario 1. mjesto koje je unio iz Lige 12, čime su igrači novoga trenera Samira Lerića došli u opasnu zonu. Poraz od Bošnjaka nije se očekivao i došao je kao plod loše igre. Oko dvojca Rizvić i Sejfić sve se vrtilo, ali, na žalost Studenta njihova igra nije bila dovoljna kako bi se izbjegao poraz. Drugi mostarski klub Zrinjski postigao je i drugu pobjedu u Ligi za ostanak. Momčad trenera Senada Muminovića odigrala je odlično treću četvrtinu koju je dobila s 18 poena prednosti, a što je bilo i dovoljno za konačnu pobjedu. BN Basket je koševima Tuljkovića 7 sekundi prije kraja slavio nad Slobodom i upisao važnu pobjedu. Rezultati 2. kola: Student - Bošnjak 73:80, Zrinjski - Građanski Bobar 82:73, BN Basket - Sloboda 80:79. Poredak: Bošnjak 7-5, Zrinjski, Student , Sloboda i Basket 6-6, Građanski Bobar 5-7. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije