Uspješni Čitlučanin

Zubac se ne šali - imao je gotovo savršen šut

02.02.2017.
u 10:00

Rijetko je tko od hrvatskih košarkaša, a brojna su slavna imena igrala u NBA ligi, tako sjajno započeo svoj nastup u najjačoj ligi svijeta kao devetnaestogodišnji Čitlučanin Ivica Zubac.

Forma

U proteklih deset dana triput je u majici Los Angeles Lakersa ostvario double-double učinak.

Nakon što je u slavnom klubu protiv Denvera postigao 11 koševa uz 13 skokova, a odmah nakon toga protiv Portlanda imao učinak od 12 poena i deset skokova, u susretu protiv Utah Hazza 19-godišnji centar Los Angeles Lakersa je za 26 minuta postigao 16 koševa i imao 10 skokova, što mu je dosadašnji najbolji učinak u prvoj sezoni najjače lige na svijetu.

U posljednjem susretu koju su njegovi LA Lakersi odigrali i pobijedili 120:116 Denver Nuggetse Zubac je ubacio 17 poena, imao šest skokova uz šut 8/9. Ivica Zubac je na prošlogodišnjem draftu izabran u drugom krugu kao 32. Prije dolaska u LA Lakerse Zubac je u hrvatskoj ligi pokušao iz Cibone prijeći u Cedevitu, ali Hrvatski košarkaški savez taj prijelaz nije odobrio.

Nakon toga, na nagovor svog menadžera Miška Ražnjatovića, završio je u Mega Leksu u Beogradu.

Iz Mega Leksa, u kojem je kratko igrao, završio kao prvi Hrvat u Los Angeles Lakersima, u slavnom klubu koji je dao mnoga sjajna košarkaška imena, a i centre kao što su Chamberlain, Jabbar, Shak O Neel, Gasol...

Mnogi mu već sada proriču sjajnu košarkašku karijeru. Za kratko vrijeme svog igranja u NBA ligi već su ga košarkaški stručnjaci i počeli uspoređivati s nekim sjajnim igračkim NBA veličinama. Dobio je i posebnog trenera za rad s centrima i njegov igrački napredak i razvoj gotovo je siguran.

Brojna kolonija

Uz veliki klupski pogodak koji u ostvarili Lakersi, zasigurno će biti veliki i dobitak izborniku Hrvatske Aleksandu Petroviću koji će ga sigurno uvrstiti u najbolju hrvatsku vrstu.

Devetnaestogodišnji i 216 cm visoki igrač kazao je kako bi odmah došao kada bi dobio izbornikov poziv za igranjem u reprezentaciji.

Na poziciji petice reprezentacija Hrvatske će, uz Zupca, imati još jednog mladića iz sjajne 1997. generacije, a riječ je o Anti Žižiću koji je nedavno pristupio turskom euroligašu Darušafaku. Uz Zupca, nikad brojnija igračka kolonija hrvatskih igrača nije bila u NBA ligi.

U najjačoj ligi svijeta još igraju Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Damjan Rudež, Dragan Bender i Darijo Šarić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije