BIVŠI KAPETAN

Zvijezda Barcelone vraća se u tursku reprezentaciju?

11.08.2017.
u 11:30

"Želim da se zna da ću, ako trener to ocijeni primjerenim, biti počašćen, kao i uvijek, ponovno obući nacionalni dres", objavio je Turan na različitim društvenim mrežama.

Arda Turan, bivši kapetan turske nogometne reprezentacije i član španjolskog prvoligaša Barcelone, objavio je u četvrtak navečer da je spreman vartiti se u nacionalnu vrstu, dva mjeseca nakon što je otišao iz reprezentacije zbog svađe. 

"Želim da se zna da ću, ako trener to ocijeni primjerenim, biti počašćen, kao i uvijek, ponovno obući nacionalni dres", objavio je Turan na različitim društvenim mrežama. 

"Želim biti sa svojim suigračima u sljedećim utakmicama", dodao je 30-godišnji igrač. Turska 5. rujna dočekuje Hrvatsku u kvalifikacijama za SP 2018.

U lipnju je tadašnji kapetan turske reprezentacije objavio da više neće nastupati za nacionalnu vrstu i to samo nekoliko sati nakon što su mediji objavili da je verbalno i fizički napao sportskog novinara. 

Taj je napad žestoko osuđivan i komentiran u Turskoj, tim više što napadnuti novinar piše za dnevnik "Milliyet", vlasništvo aktualnog predsjednika Turskog nogometnog saveza (TFF) Yildirima Demirörena.

Međutim, situacija se promijenila jer je tadašnji izbornik Fatih Terim također morao podnijeti ostavku zbog svađe, a zamijenio ga je na izbroničkoj klupi Rumunj Mircea Lucescu.

Lucuescu je odmah započeo razgovore s Turanom kako bi ga privolio na povratak za sljedeće četiri kvalifkacijske utakmice za SP 2018. Osim protiv Hrvatske, Turska mora igrati još protiv Ukrajine 2. rujna, Islanda 6. listopada i Finske 9. listopada. Turska je trećeplasirana reprezentacija u kvalifikacijskoj s skupini I sa 11 bodova, iza prvoplasirane Hrvatske i Islanda na drugom mjestu koje imaju po 13 bodova. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije