HRVATSKI KAPETAN

Zvijezde Reala se pobunile protiv odluke kluba, smirio ih Luka Modrić

10.04.2020.
u 21:10

Financijske posljedice pandemije koronavirusa nogometni klubovi već zbrajaju. Većina ih je zato prije nekoliko dana donijela odluke o rezanjima plaća igračima. Barcelona i Atlético Madrid bili su među prvima u Španjolskoj i njihovi su se igrači odrekli 70 posto prihoda dok traje kriza. Sličan prijedlog predstavljen je i u Real Madridu. 

No u kraljevskom klubu “žrtva” je puno manja, od igrača se tražilo da im se plaće smanje za 10 posto, iako nije isključeno da će se taj postotak povećati.

Generalni direktor kluba José Ángel Sánchez o tome je razgovarao s kapetanom Sergijem Ramosom. Između ostalog objasnio mu je da klub mora uštedjeti 100 milijuna eura ako se sezona ne nastavi, a 50 milijuna ako se nastavi. Ramos je to prenio suigračima, a prema pisanju Marce, neki od njih krenuli su u pobunu koju je predvodio Toni Kroos.

– Protiv sam smanjenja plaća zbog ove krize. Mislim da svi trebamo dobiti pun iznos i onda sami odlučiti o tome kome ćemo donirati. Smanjenje plaća, onako kao što su učinili igrači Barcelone, beskorisno je. To je donacija klubu čiji si igrač, a ne bolesnima.

No riječima pobune suprotstavili su se Luka Modrić i trener Zinédine Zidane koji su smirili strasti i nagovorili momčad da prihvati smanjenje od 10 posto.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije