blokirali cestu

Srbi ipak uklonili barikade

'Kosovo Serbs block a road in the village of Rudare near Zvecan July 30, 2011. NATO troops in Kosovo returned to their barracks on Friday after ethnic Serbs blocked them from reaching peacekeepers dep
'MARKO DJURICA'
27.08.2011.
u 11:40

Razlog ponovnom postavljanju barikada, je, kako su Tanjugu objasnili prosvjednici, pokušaj Euleks policije da uhiti jednog njihovog sunarodnika.

Mještani Zubinog Potoka uklonili su jutros barikade postavljene u selu Zupče, na magistralnom putu koji povezuje Kosovsku Mitrovicu sa prelazom Brnjak.

Barikade su uklonjene nakon konsultacija sa pripadnicima Kfora, koji su potom u konvoju od dvadesetak automobila otišli u pravcu Brnjaka.

Na mjestu na kome su sinoć bile postavljene barikade od jutros se nalazi pedesetak mještana koji mirno sjede pored puta, dok je sa albanske strane barikade na udaljenosti od nekoliko stotina metara pored puta parkirano desetak transportera Kfora iz njemačkog kontigenta.

Prema riječima mještana, povod za ponovno vraćanje barikada sinoć u selu Zupče, bio je pokušaj Euleks policije da uhapsi jednog njihovog sunarodnjaka

Na putu su sinoć bili postavljeni balvani i teška mehanizacija, kojima je onemogućeno kretanje automobila putnim pravcem koji vodi ka administrativnom prelazu Brnjak na krajnjem sjeveru Kosova.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije