DR. BENJAMIN MARKIN

Srbi su nas podcijenili na SP-u i zato su kažnjeni

ben
Braco Selimović
15.06.2010.
u 12:25

Nadam se da će Gana za početak proći fazu skupina SP-a. Protiv Australije imamo dobre šanse, dok se i protiv Nijemaca isplati dati svoj maksimum, kaže dr. Ben

Na terasi jednog ugostiteljskog objekta, točno u podne, dočekali smo dr. Benjamina Markina, u gradu na Neretvi poznatijeg kao doktora Bena. Simpatični kirurg ovoga puta nije govorio o svojoj struci. Tema je ovaj put bila sportska, nastup njegove rodne Gane na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Bio je sretan nakon pobjede protiv Srbije. - Gana je napravila velik korak kada je u pitanju plasmanu u iduću fazu SP-a. Igrači Srbije su podbacili. Poznato mi je kako ta reprezentacija ima kvalitetne igrače. Po meni je bilo vidljivo kako je nekadašnja razlika između europskih i afričkih reprezentacija nestala. Sada veliki broj ganskih igrača igra u europskim momčadima, gdje su usvojili disciplinu, koja je nedostajala afričkim momčadima. Gana je igrala strpljivo od noge do noge. Na kraju je Gyan mogao zabiti još koji gol. Mislim kako su srpski igrači ušli u utakmicu, kao da su već osvojili tri boda, a danas nikoga ne možeš podcijeniti. Raduje me i to kako je Gana odigrala jako dobro i bez Essiena i Muntarija, kazao nam je dr. Ben.

Protiv Njemačke i Australije dr. Ben smatra da Gana može prikazati dobru igru.

- Australija bi trebala biti uzdrmana nakon onog poraza od Njemačke. Tu vidim dobru šansu Gane. Nijemci su odlični, ali i protiv njih vrijedi pružiti maksimum. Oni će ako mogu u jednoj utakmici zabiti 10 golova, sviđa mi se ta njihova upornost i posvećenost, kazao je trenerskim riječnikom Markin.

Razgovor nije mogao proći bez priče o vuvuzeli, trubi u koju se neprestano puše na svim utakmicama SP-a.

- Prvi put sam i ja onako nešto vidio, kroz smijeh je kazao dr. Ben, te nastavio:

- Nisam siguran čuju li igrači na terenu uopće sučeve zvižduke. One su trube svojstvene za Južnoafričku Republiku. Ipak, siguran sam da će to i Ganci brzo kopirati - zaključio je liječnik.

Iako je dr. Ben u mirovini, povremeno radi u struci. Kratko se spomenuo i mostarske bolnice.

- Letio je dr. Ante Kvesić (jedan od dobitnika Večernjakova pečata, nap.a.) gore, dolje, lijevo i desno. Na glavu se posadio dok nismo dobili bolje uvjete za rad - zaključio je dr. Ben.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije