SRBIJA - NJEMAČKA 1:0

Srbija se vratila u igru pobjedom protiv Njemačke

Njemačka - Srbija (1)
Foto: Reuters/AFP
1/16
18.06.2010.
u 14:21

U prvom susretu drugog kruga skupine D SP-a, Srbija je pobijedila Njemačku 1:0 (Jovanović 38'; Klose crveni karton 37', Podolski promašio sa 11m 60'). U subotu igraju Gana - Australija.

 

Koliko šokova su samo doživjeli navijači Srbije i Njemačke tijekom susreta skupine D u Port Elizabethu. Na kraju su šokove proslavili Srbi, koji su pogotkom Jovanovića iz 38. minute pobijedili sa 1:0.

Nijemcima je, pak, ostalo žaliti za crvenim kartonom Miroslava Klosea (37. minuta) i promašenim jedanaestercom Lukasa Podolskog (60. minuta).

Mogao je Jovanović postati i dvostruki strijelac, ali u 67. minuti sa 14 metara pogađa lijevu vratnicu. Ipak, puno više prilika imala je Njemačka. Nakon prečke u prvom dijelu, u drugom poluvremenu su propustili barem četiri vrlo izgledne prilike.

Najveću šansu za izjednačenje propustio je Podolski, koji se nakon sat vremena igre našao oči u oči sa srbijanskim vratarom Stojkovićem. Njemački reprezentativac je pucao u doljnji desni kut, a srbijanska jedinica s lakoćom brani udarac.

Mogao je na 2:0 povećati i Nikola Žigić, ali visoki napadač u 73. minuti nakon ubačaja Krasića udarcem glavom pogađa prečku.

Ovom pobjedom Srbija se vratila u utrku za prva dva mjesta. U subotu igraju Gana - Australija, dok se u posljednjem kolu sastaju Njemačka - Gana i Srbija - Australija.

Kasnije opširnije iz Port Elizabetha...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 3

MA
mateja23
15:50 18.06.2010.

Ko vam je kriv kad svasta pisete, pa admin mora da vas brise... Srbija puno lepsa, Svabe tipivno kad prime gol, onda svi u napad, ali niko ne zna da ga stavi, vidi se da su mlada ekipa, pod mnogo pritiska, a kako ce bez Klose protiv Gane, ostaje da se vidi? Steta sto Jovanovic pogodi stativu, Zigic precku, Kacar kao balvan sutira na 5 metara od gola, ali ok, zato kad OLic udje, pa raspali? A kad igra Hrvatska???

OB
-obrisani-
17:49 18.06.2010.

Sram bilo suce Sp-a...Pokrali SAD za gol...Nije Bradley bio u ofsajdu neg drugi igrac...Sramota sto se sve nece radit na ovom SP-u...Ali neka ...2:2 je opet super...Rano su se slov.poradovali..

OB
-obrisani-
17:52 18.06.2010.

Pitaj se ti kako ce te vi protiv Australije...Sto mislis da ce biti kao danas,varas se...Idete kuci !!...to je pravedno,jer vi nemate nikakvu momcad,nemate zajednickog duha...Sreca vasa da je Klose izasao van,inace bi dobili porciju...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije