Ratni zločin

Srbijanski glavni tužitelj Vukčević: Za nas je Mladić živ

Ratko Mladić
Braco Selimović
24.06.2010.
u 08:28

Vladimir Vukčević je dodao kako ne očekuje da će Prvi osnovni sud u Beogradu oglasiti Mladića umrlim.

BEOGRAD - Srbija ima najveći interes pronaći i transferirati u Haag dvojicu bjegunaca, Ratka Mladića i Gorana Hadžića rekao je za Večenje novosti glavni tužitelj za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević i dodao kako je "ocjena glavnog tužitelja Haaškog tribunala Serga Brammertza o suradnji Srbije sa Haaškim tribunalom sasvim realna".

- Brammertz je uzeo u obzir sve naše napore. Odnos i stupanj razumijevanja s njim je izuzetno korektan. I što je najvažnije, svi težimo istom cilju - privođenju pravdi posljednjih haaških bjegunaca - rekao je Vukčević.

Vukčević je "tehničkim detaljima", a ne nalozima, nazvao Brammertzovu preporuku kako u Srbiji valja preispitati strategiju, proširiti i intenzivirati potrage.

- To su naši zajednički zaključci - rekao je glavni tužitelj Srbije.

Vladimir Vukčević je dodao kako ne očekuje da će Prvi osnovni sud u Beogradu oglasiti Mladića umrlim, a podsjetio je i na Brammertzovu izjavio kako je general još živ.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije