loši odnosi susjeda?

Srbin iz Kosovske Mitrovice osumnjičen za bacanje bombe

Kosovo
Anto Magzan/PIXSELL
05.02.2013.
u 14:41

Kosovska policija privela je Srbina Srđana Stojanovića. U pretrazi stambenog objekta obitelji Stojanović pronašli su ručnu bombu M-75

Iako su srpski dužnosnici sa sjevera Kosova nakon jučerašnjeg aktiviranja bombe u mješivitom naselju u Kosovskoj Mitrovici kada je teže ozljeđeno dvoje djece srpske nacionanosti, odmah prebacili krivicu na Albance, danas mediji u Srbiji javljaju kako je kosovska policija privela Srbina Srđana Stojanovića zbog sumnje da je krivac nesreće.

Regionalni glasnogovornik kosovske policije Besim Hoti izjavio je da je policija nakon napada u Bošnjačkoj mahali pretražila stambeni objekt obitelji Stojanović, koja živi u prizemlju kuće u kojoj je sinoć došlo do eksplozije.

- Pretragom kuće pronađena je ručna bomba M-75, slična onoj koja je eksplodirala sinoć u stanu obitelji Vučetić kada je ozlijeđeno dvoje djece.

Policija je zbog toga lišila slobode Srđana Stojanovića, kojemu je određen pritvor do 48 sati - rekao je Hoti dodajući kako je u pretrazi Stojanovićeve kuće pronađene i dvije ručne bombe - "kašikare", dva spremnika s 50 streljiva kalibra 7,62 milimetra, policijske lisice i diktafon, s u kući u kojoj je eksplodirala bomba kalašnjikov i 54 metaka.

U priopćenju kosovske policije koje premose mediji u Srbiji, navodi se da osumnjičeni nije bio u dobrim odnosima sa Snežanom i Stevom Vučetić, čija su djeca ozlijeđena u sinoćnoj eksploziji u Bošnjačkoj mahali, jednom od mješovitih kvartova u Kosovskoj Mitrovici, u kojemu žive i Srbi i Albanci.

Prema neslužbenim informacijama, eksplozivna naprava je ubačena kroz otvoren prozor sobe u kojoj su se igrala djeca.

Krstimir Pantić, predsjednik općine i zapovjednik Civilne zaštite Kosovska Mitrovica, sinoć je odmah nakon ranjavanja dvoje djece, rekao kako je to teroristički čin Albanaca optuživši Kfor i Eulex da stoje iza ovog čina te pozvao Srbe da prekinu svaku komunikaciju s njima i proglasio ih "okupatorskom silom" te da napuste sjever Kosova.

>> Eksplozija u K. Mitrovici, ozlijeđeni dječak (3) i djevojčica (10)

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije