uz šampanjac

Srdačan susret Nikolića s Milanovićem i Josipovićem

tomislav nikolić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
30.06.2013.
u 20:52

Nikolić je prišao ispružene ruke, a na zajedničkoj fotografiji trojica državnika se široko smiješe

Neki stari poznanici Hrvatske, neki koji su prvi puta ovdje, šefovi država koje do kraja nisu raščistile odnose... Svi oni nisu imali izbora, već kojih sat vremena provesti zajedno u atriju Banskih dvora, družeći se s čašom šampanjca u rukama.

Crvenim tepihom na Markovu trgu prvi je, točno 18.30, prošao bugarski ministar vanjskih poslova Kristian Vigenin. Na ulasku ga je dočekala hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, domaćica prvog vala dolazaka stranih uzvanika - njezinih kolega ministara, da bi njezino mjesto sat kasnije zauzeli predsjednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović. Predsjednik Sabora Josip Leko prošetao je preko trga, do bi nakon njega, svakih dvije minute, u savršenom protokolu, na Markov trg je stizalo vozilo predsjednika, država, parlamenata, vlada te EU institucija. Od Kennetha Mertona, američkog veleposlanika, preko Michaela Georga Linka, državnog ministra u ministarstvu vanjskih poslova Njemačke, države koja je zbog nedolaska kancelarke Angele Merkel, zadnjih dana u središtu zanimanja.

- O tome ćemo kasnije - vještiji kolege novinari pročitali su s ustiju hrvatskog predsjednika Josipovića Kao odgovor na nešto što mu je Link govorio. Bio je tu i stari znanac Hrvatske, švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt, kojemu je Hrvatska - budući da ima vikendicu na Korčuli - drugi dom, ali i srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić. Susret je bio srdačan, Nikolić je prišao ispružene ruke, a na zajedničkoj fotografiji trojica državnika se široko smiješe. Odmah iza njega, ušla je Atifete Jahjaga, predsjednica Kosova. U atriju Banskih dvora zaustavila se i razgovara u kružoku s Borutom Pahorom i srbijanskim premijerom Ivicom Dačićem.

>> Josipović: Malo je ovakvih događaja u povijesti nekog naroda

>> Iz Finske, Estonije i Latvije dolaze autima, iz Srbije zrakoplovom

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?