Ljubo Bešlić

Stanje u Mostaru polako se normalizira

beslic
VL FOTO
09.02.2012.
u 13:33

Bešlić je zahvalio volonterima koji su pomagali pri dostavi materijala za popravak dalekovoda kako bi se uspjela osigurati opskrba dijela grada koji je bez struje

Načelnik Stožera Civilne zaštite grada Mostara Ljubo Bešlić održao je danas u Mostaru konferenciju za novinare na kojoj je bilo riječi o zaključcima sa sinoćnje sjednice Stožera te aktivnostima koje su provedene jučer i koje će se danas provoditi.
 
Tom prigodom Bešlić je naglasio kako se stanje u Gradu polako normalizira. Većina gradskih prometnica očišćena je pa je omogućen nesmetan prolaz za pješake i vozila opskrbe, a uz dvije postojeće, uvedene su i tri nove linije javnog gradskog prijevoza kako bi se povezali prigradski dijelovi s gradom te ostvarila što normalnija komunikacija, kazao je Bešlić.  
 
On je zahvalio svim volonterima koji su jučer pomagali pri dostavi materijala za popravak dalekovoda kako bi se danas uspjela osigurati opskrba dijela grada koji je bez električne energije.
Što se tiče današnjih aktivnosti Stožera, pokušat će se s probijanjem puta prema Uborku kako bi se krenulo i s odvoženjem smeća. Bešlić je pozvao građane da u narednim danima ne odlažu smeće po gradu te da ga čuvaju u svojim stanovima.
 
Načelnik Stožera osudio je sve one koji pokušavaju, kako je kazao, mešetarenjem u teškim vremenima dodatno zaraditi dižući cijene osnovnih životnih namirnica. Također, osudio je i jučerašnje kamenovanje bagera koji su radili na raščišćavanju snijega kod Prve osnovne škole kao i napad na pripadnike gorske službe spašavanja koji su pomagali građanima.
 
Odbacio je, po njegovim riječima, neutemeljene optužbe federalnog ministra trgovine Milorada Bahilja Baje kako gradske vlasti nisu ništa učinile na spašavanju ljudi zametenih u Salakovcu.
 
"Nadljudskim naporima svih segmenata koji su bili uključeni u aktivnosti Stožera Civilne zaštite grada Mostara, od strojeva do Crvenog križa GSS i HGSS-a, pomogli da se deblokiraju putnici i potom smjeste u Hotel "Ero", a ministar Bahilj umjesto što negira tu činjenicu ne zna ni da je održavanje ceste M-17 u nadležnosti Federacije, a ne grada Mostara", naglasio je Bešlić.
 
Ako već ništa ne čini da pomogne, neke ne dezinformira javnost i u političke svrhe zlorabi ovu situaciju, zaključio je načelnik Stožera Civilne zaštite grada Mostara Ljubo Bešlić.

Komentara 1

CL
cleuna
17:56 09.02.2012.

Sinoć sam se zgrozio gledajući prilog o onoj romskoj obitelji na FTV-u.Priikazana je ona mala djevojčica koja se skoro smrzava u hladnoj prostorijji a kosica joj je prošarana injem.Vjerijte da dugo u noć nisam mogao zaspati i ta mi je slika stalno bila pred očima.Imam u kući dosta odjeće koja bih njoj dobro došla,ali daleko sam da bih joj na taj način pomogao.Zato gospodo iz Ck molim vas obiđite tu obitelj,gadno je vidjeti da onako malo,bespomoćno stvorenje onako pati.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?