SUKOB

Starac ranjen u sukobu dvojice bivših prijatelja

posta
VL FOTO
12.08.2010.
u 08:07

Osumnjičeni Zdenko Dž. se nakon otriježnjenja sam predao policiji nakon otrežnjenja

Goranačka ulica u naselju Cim deset minuta prije jučerašnje ponoći bila je poprište žestokog obračuna dvojice susjeda, nekadašnjih prijatelja i školskih kolega, a kako je policija šturo izvijestila, riječ je o Mostarcu Zdenku Dž. (49) i njegovom vršnjaku Draganu K., trenutačno nastanjenom u Zagrebu. Kako kažu šokirani stanovnici, koji su zajedno s djecom prestrašeno bježali u kuće, do sukoba je prvo došlo u restoranu na početku te slijepe ulice, da bi kulminirao pucnjem na ulici ispred adrese broj 5.

Na asfaltu je, a na što su ukazivali tragovi krvi po šahtu, jedini ostao ležati Karlo K. (76), Draganov otac.

Nesretni starac bez dijela ruke koju je svojedobno izgubio u rudniku imao je ranu na leđima, svega nekoliko centimetara od kralješnice. Sreća u nesreći je ta da je metak malog pištolja, kalibra 6,35 milimetara, nakon udarca u kost završio u mišiću te nije oštetio vitalne organe.

- Dida je izvan životne opasnosti! - povikao je susjed koji se upravo bio čuo s liječnicima, što su svi prisutni pozdravili. To je ujedno bila jedina dobra vijest ove umalo kobne noći. Osumnjičeni Zdenko se tek jučer, oko 11.30 sati, nakon otriježnjenja, sam predao policiji. Navodno im je tvrdio da se ne sjeća što se zapravo dogodilo. Naime, prethodno je tražio nekakav stari novčani dug od bivšeg školskog kolege, koji je dva dana ranije došao na odmor iz Zagreba.

- Tek utvrđujemo tko je prvi započeo sukob i tko je pucao, zbog čega se i uzimaju parafinske rukavice, kao i sve okolnosti oružanog incidenta. U ovom predmetu, operativno označenom kao pokušaj ubojstva, znat ćemo više nakon saslušanja ukupno devet osoba, zaključio je načelnik krim-policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije