Luksuz bez premca

Stigao iz svemira: Biste li nosili ovaj sat od milijun dolara?

sat
Richard Mille
10.10.2013.
u 11:41

Mehanizam sata napravljen je od kondrita, rijetkog i neobičnog meteorita koji dolazi iz asteroidnog pojasa između Marsa i Jupitera

Urar Richard Mille i draguljar Boucheron udružili su se kako bi kombinacijom fragmenta meteorita i rijetkih dragocjenih stijena stvorili RM – 018 Tourbillon ručni sat. Vrijedi milijun dolara, a samo ih je 30 napravljeno, piše HuffingtonPost.

Mehanizam je napravljen od kondrita, rijetkog i neobičnog meteorita koji dolazi iz asteroidnog pojasa između Marsa i Jupitera. Čak 90 posto tih kamenja razbije se prilikom izrade satova u tvornici te je to razlog cijene od milijun dolara.

S unutarnje strane smješteni su dragulji, a vidljivi su zahvaljujući sintetičkim safirima od kojih se izrađuje gornji i donji dio kućišta. Taj materijal čini ga praktički neogrebivim jer je osam puta izdržljivi od nehrđajućeg čelika. Ostatak kućišta izrađen je od 18-karatnog bijelog sata.

Unatoč činjenici da superbogataši mogu upotrijebiti bilo koji materijal za remen ovog sata, on se izrađuje od gume.

– Prirodne gume! To je zapravo prekrasan čisti materijal, vrlo udoban i mnogo naših satova ima takav remen – kaže Laura Hughes, glasnogovornica Richarda Millea.

>>Tikker - sat koji vam odbrojava vrijeme do smrti

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?