MLADIFEST MEĐUGORJE

Stiglo više od 50.000 mladih iz 60 zemalja

mladifest
Zoran Grizelj
03.08.2011.
u 10:25

Međugorje, unatoč silnim pokušajima vlasti da to spriječe, punih 30 godina na svjetskoj pozornici

Tradicionalni 22. Mladifest počeo je molitvom krunice i predstavljanjem mladih

sa zastavama njihovih zemalja, a nastavljen pozdravnim riječima međugorskog župnika fra Petra Vlašića i svečanom svetom misom koju je, uz koncelebriranje 366 svećenika, na vanjskom oltaru predstavio provincijal hercegovačkih franjevaca dr. fra Ivan Sesar.

Prvi su sudionike Mladifesta pozdravili predstavnici mladih vjernika župe Međugorje, koji su istaknuli: - Mi smo mladi iz župe Međugorje. Svima vama želimo da istinski osjetite da je Gospa s nama. Neka vas vodi i čuva kroz vaš život i neka učvrsti vašu vjeru u Spasitelja. Radujte se svim srcem ! Mir vam i dobro.

Na početku te svečanosti, kojoj je nazočilo više od 50 tisuća mladih vjernika iz 60 zemalja, tople riječi dobrodošlice mladima uputio je međugorski župnik fra Petar Vlašić, koji je istaknuo kako je Međugorje, unatoč silnim pokušajima vlasti da to spriječe, punih 30 godina na svjetskoj pozornici, te uz ostalo kazao: - Draga mladosti, svojim dolaskom ovdje vi oživljujete biblijske slike pred očima današnjeg svijeta mladih.

Moja je molba: dajte se voditi Isusom, hranite se Isusom, zavolite Isusa i Mariju, slijedite ih i bit ćete sretni ljudi i nositelji nade u svijetu bez nade.

Dobro nam došli i osjećajte se kao doma pod zaštitom naše nebeske majke Blažene Djevice Marije.

U svojoj nadahnutoj propovijedi provincijal dr. fra Ivan Sesar sudionicima Mladifesta, uz ostalo, je kazao:

- Draga mladosti, živo bih želio da ovaj vaš dolazak u Međugorje ojača u vama vjeru i nadu koja će vas usmjeriti i otvoriti za Boga, po primjeru naše nebeske majke.

Želio bih da vas Kraljica mira potakne na preispitivanje vlastitoga života i da vas ohrabri u radosnome svjedočenju njegove ljubavi i dobrote prema čovjeku i svijetu.

Neka ovaj molitveni susret mladih bude snažan poticaj da što zdušnije njegujete osobni dijalog s Isusom Kristom u vjeri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?