IMENOVANJA

Štironja na čelu misijskih djela, Knežević imenovan monsinjorom

stironja
VL FOTO
02.03.2011.
u 08:53

Nuncij D’Errico objavio da je Kongregacija za evangelizaciju imenovala don Ivana Štironju, a Papa promaknuo Kneževića

Svečanim misnim slavljem u crkvi sv. Ćirila i Metoda, koja se nalazi u okviru zdanja Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu, započela je deseta godišnja skupština Nacionalnog vijeća papinskih misijskih djela Bosne i Hercegovine. Euharistiju je predslavio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. Za vrijeme zasjedanja Nacionalnog vijeća apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Alessandro D’Errico obznanio je u Sarajevu da je Kongregacija za evangelizaciju naroda imenovala don Ivana Štironju, pastoralnoga vikara Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije, nacionalnim ravnateljem papinskih misijskih djela Bosne i Hercegovine.

Nuncij D’Errico je ovo imenovanje obznanio u prostorijama Misijske središnjice u Sarajevu tijekom održavanja Godišnje skupštine Nacionalnog vijeća papinskih misijskih djela BiH na kojoj sudjeluje i don Ivan Štironja, kao dosadašnji dijecezanski ravnatelj. Don Ivan Štironja tako nasljeđuje dosadašnjeg nacionalnog ravnatelja vlč. mr. Tomu Kneževića koji je tu službu obnašao tijekom posljednjih deset godina. Istodobno, objavljeno je i da je papa Benedikt XVI. 14. veljače imenovao kapelanom Njegove Svetosti s naslovom monsinjor svećenika Vrhbosanske nadbiskupije vlč. mr. Tomu Kneževića, profesora na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu.

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Alessandro D’Errico priopćio je vijest o imenovanju i uručio pripadajuće dokumente Svete Stolice vlč. Kneževiću 1. ožujka u prostorijama Misijske središnjice u Sarajevu tijekom održavanja Godišnje skupštine Nacionalnog vijeća papinskih misijskih djela BiH.

Komentara 1

KR
krtica
04:00 03.03.2011.

Zar je uopce potreban komentar na ove nepotrebne poteze i vijesti? Zasto taj papa ne zastiti upravu i vodstvo katolicke Crkve u BiH? Plasi se valjda balija? Hahaha

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?