PISMO

Što bi Bošnjaci da ih predstavlja netko iz Širokog Brijega?

izbori
VL FOTO
10.02.2011.
u 09:36

Potpisnici pisma podrške očekuju potporu svojih kolega i iz drugih županija jer smatraju da Hrvati trebaju ostvariti prava

Podršku Hrvatima u borbi protiv majorizacije u Bosni i Hercegovini jučer je na sjednici Skupštine Bosansko-podrinjske županije dalo još deset zastupnika koji sada čine oporbu, kazao nam je nakon završetka sjednice Skupštine BPŽ-a Rasim Mujagić, donedavni član Narodne stranke Radom za boljitak. Tvrdi kako su on i njegove kolege iz druga dva naroda svjesni situacije u kojoj se nalaze Hrvati u BiH te da tome treba stati u kraj. “Mi se samo trebamo upitati kako bi bilo nama da našeg predstavnika bira netko iz Širokog Brijega, a upravo smo to mi radili Hrvatima”, navodi Mujagić. Ističe da ovu akciju njegove kolege i on podržavaju iz tih razloga jer je ovo jedan od preduvjeta za stvaranje nekih normalnih vladavina u BiH.

“Ne može se vršiti majorizacija određenog naroda i dovoditi u pitanje njegovu konstitutivnost. Mislim da je to neprirodno”, ističe Mujagić. Podršku protiv majorizacije Hrvata u BiH pored njega dao je i Zijad Briga, koji kaže da svaki čovjek koji razmišlja objektivno treba postupiti poput njih. “Moramo početi stvari gledati na način da sve ono što tražimo za sebe, moramo omogućiti i drugim narodima”, kazao je Briga. Obojica su istaknula kako očekuju podršku svojih kolega iz drugih županija te da već postoje indicije da će se inicijativi priključiti i izabrani dužnosnici Boljitka iz ostalih općina BP županije u Goraždu. Njihova kolegica Daliborka Milović je još prije sjednice Skupštine naglasila da će tražiti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.

Kao što to inače biva, potpisnici potpore Hrvatima zbog svojih postupaka već snose određene posljedice. Naime, već su im upućene prijetnje da se moraju odreći mandata ili će stranci morati dati određena sredstva, koja isti nikada nisu dobili. “Morali smo potpisati ugovore sa strankom, ali nam nikada ni marku nisu dali”, kazao je Mujagić. Ističe kako se mandata koji su mu dali njegovi sugrađani nikada neće odreći. “Čak i da mi sve uzmu, ja se mandata neću odreći jer smatram da je ovo što sada moje kolege i ja radimo, sasvim ispravno”, kazao je Mujagić. Dodao je da očekuje daljnje pritiske te da će tražiti zaštitu.

Ključne riječi

Komentara 1

AL
alen112
08:29 22.02.2011.

Odavno nisam pročitao bolji naslov, i zaista moram nešto dodati. Pa mislim da bi vrh trenutne Hrvatske opozicije tebao uvijetovati da upavo ovaj naslov bude daljni uvijet formiranja vlasti jer kao što je sve logično u ovoj državi i upravoavo ovo je pametan i logičnan potez. Zašto ne pa živimo u multi-etničkoj zemlji pa bi ovo mogao biti pravi potez za sve nas.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?