KONAČNO

Štrajk prekinut, počelo izvršavanje uvjeta rudara

rudnik, rudar (1)
REUTERS/Pixsell
04.09.2013.
u 16:49

Nakon što nadležne službe izvrše sigurnosne provjere, proizvodnja u rudniku Đurđevik trebala bi započeti u punom kapacitetu sutra u 7 sati

Nakon što je 160 rudara Rudnika mrkog uglja (RMU) Đurđevik danas oko 11 sati napustilo jamu tog rudnika na koti 106, na 250 metara ispod zemlje, gdje su bili zabarikadirani od ponedjeljka, 2. rujna, danas je u direkciji RMU Đurđevik potpisan sporazum o izvršenju rudarskih zahtjeva zbog kojih su i započeli štrajk i prosvjede.

Sporazum su potpisali direktor rudnika Zijad Rahimić, predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) Sinan Husić, te predsjednik sindikata rudnika Đurđevik Said Muhić.\"Jedan od zahtjeva već je ispunjen. Nadzorni odbor je stavio van snage imenovanje Asima Aljića za tajnika društva. Ostale tačke bit će izvršene u idućem razdoblju, u skladu sa definiranim datumima\", kazao je Husić.

Nakon što nadležne službe izvrše sigurnosne provjere, proizvodnja u rudniku Đurđevik trebala bi započeti u punom kapacitetu sutra u 7 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?