Recept Alijanse

Stranke platforme zapošljavaju svoje pred kraj mandata

Administracija
07.08.2013.
u 10:11

Popuna pozicija kadrova ovakvih razmjera viđena je još samo za vrijeme vladavine famozne Alijanse za promjene prije deset godina

Stranke platforme koje kontroliraju izvršnu vlast u Federaciji krenule su zadnjih tjedana u masovno zapošljavanje svojih kadrova u ministarstvima i drugim entitetskim institucijama. Iako se zaklinju u štednju i racionalizaciju, federalna ministarstva raspisuju javne natječaje za prijem novih zaposlenika. Cilj je prije smjene vlasti zbrinuti što više „svojih“ ljudi u entitetskoj administraciji.

Javni natječaj

Tri mjesta tako će uskoro biti popunjena u Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata, kojim suvereno gospodari kontroverzni Zukan Helez (SDP). Putem Agencije za državnu službu FBiH raspisan je javni natječaj za prijem tri zaposlenika u ovo ministarstvo. Posao će dobiti dva stručna suradnika za upravno rješavanje i jedan stručni suradnik za upravno-pravne, opće poslove, logistiku i financije u skupini za pitanja evidencija iz oblasti vojne obveze za područje općine Jajce. Ovih dana raspisan je javni natječaj i za četiri radna mjesta u Ministarstvu financija FBiH. U Uredu ministra Ante Krajine (HSP) zaposlit će se stručni suradnik za analitičke poslove, što god to bilo. Još tri stručna suradnika bit će angažirana u Odjelu za pravne poslove spomenutog ministarstva.

Popunjavanje mjesta

Uvjeti nisu pretjerano zahtjevni, jer se uz visoku stručnu spremu i godinu dana iskustva traži još samo poznavanje rada na računalu. Idealno mjesto za „uhljebiti“ nekog ne pretjerano ambicioznog kandidata. Stručnih suradnika je zafalilo i u entitetskom Ministarstvu trgovine na čijem je čelu Lijanovićev kadar Milorad Bahilj. Agencija za državnu službu FBiH je uime ovog ministarstva raspisala javni natječaj za prijem dva zaposlenika – jednog stručnog suradnika, odnosno analitičara u Uredu ministra i jednog stručnog suradnika u Odjelu za cijene i analizu tržišta. Ovo su primjeri samo aktualnih javnih natječaja, a u zadnjih mjesec dana pokrenuta je i procedura zapošljavanja kadrova u Federalnom ministarstvu industrije, energetike i rudarstva, Službi za zajedničke poslove tijela FBiH i u Federalnom zavodu za poljoprivredu. Naravno, mnoga ministarstva i institucije su još ranije, u prve dvije godine mandata ove vlasti, popunile brojna mjesta u administraciji, a ne treba sumnjati da će sljedećih tjedana i mjeseci biti još mnogo primjera kakvi su potonji iz Helezovog, Krajininog i Bahiljovog ministarstva. Takva masovna popuna pozicija u entitetskoj administraciji viđena je još samo za vrijeme vladavine famozne Alijanse za promjene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?