Masakr u školi

Stravična snimka krvavog pohoda: Ubio 12 učenika pa presudio sebi

sirena5
AFP
08.04.2011.
u 11:48

Wellington Menezes de Oliveira (23) u krvavom pohodu ubio je 12 školaraca, a još njih 22 ranio. Sve su žrtve stare 13 i 14 godina

Nove fotografije masakra koji se jučer oko 8.30 sati po lokalnom vremenu dogodio u osnovnoj školi Tasso da Silveira u Rio de Janeiru procurile su u javnost.

Wellington Menezes de Oliveira (23) u krvavom pohodu ubio je 12 školaraca, a još njih 22 ranio. Jedanaestero djece zadržano je u bolnici na liječenju. Među žrtvama 10 je djevojčica u dobi od 13 i 14 godina, te dva dječaka.  

Pomahnitali ubojica prije masakra nije imao kriminalni dosje.

- Stigli smo u školu, no već je bilo kasno. Sreo sam ga na stepenicama, uperio je pištolj u mene, pogodili smo ga, no čim je pao na pod sam se ubio - rekao je policajac, prenosi brazilski Globo.

Jedna 12-godišnja učenica vidjela je pomahnitalog revolveraša kada je ušao u školu.
- Počeo je pucati. Vidjela sam da je pogodio moju prijateljicu. Ubio je moju prijateljicu u našoj učionici - kazala je šokirana 12-godišnjakinja koja se za vrijeme masakra nalazila u dvorištu škole.
- Znao je sve o školi. Dok se popeo do drugog kata čula sam dva hica. Onda su svi učenici počeli trčati van iz svojih učionica. Zatim se popeo na treći kat, ušao u učionicu i pucao - dodala je.

Drugi učenik, 11-godišnjak, kaže pak kako je bilo kao u hororu.
- Svi su ležali na podu u tišini, učitelj nam je rekao da šutimo kako nas ne bi primijetio. Pomislio sam, ako dođe, svi ćemo umrijeti - kazao je.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?