obračun

Sudac Svilokos htio autom pregaziti prometnog redara?

'16.10.2010., stadion Gradski vrt, Osijek - Utakmica 11. kola 1. HNL izmedju NK Osijek i Dinamo Zagreb. Sudac Vlado Svilokos. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
'Davor Javorovic/PIXSELL'
Autori: dp/VLM, zs/VLM
22.09.2012.
u 10:23

Svjedoci kažu da je prometni redar morao skočiti u stranu, u grmlje, kako bi izbjegao udarac

Sisački prometni redari nisu praktički ni počeli naplatu kazni za nepropisno parkiranje, a već su doživjeli prvi veći incident. U njemu je sudjelovao Vlado Svilokos, poznati međunarodni nogometni sudac s naše A sudačke liste. Prema policiji nije bilo remećenja javnog reda i mira, no naši izvori i svjedoci kažu da je bilo tamo i nečega više.

Nije maknuo automobil

Kako doznajemo, Svilokosov passat bio je jedan od četiri krivo parkirana auta u najstrožem središtu Siska, kod sata na Trgu bana Josipa Jelačića. Dvojica prometnih redara Grada Siska, koji su počeli raditi prošli tjedan, upozorili su u četvrtak oko 9.30 sati vlasnika passata na to, na što im je on rekao da odlazi za jednu minutu.

Nakon što su poslikali preostala tri automobila, uvidjeli su da je passat i dalje nepropisno parkiran pa su i njega htjeli fotografirati, no tada je uslijedio okršaj s uglednim Siščaninom.

Psovao i jurnuo na redara

Iako do 1. listopada, kao dio probnog rada, ostavljaju tek opomene, Svilokosu se nije svidjelo što tamo neki prometni redari remete njegov običaj ispijanja kave pa ih je ispsovao, ušao u auto i bezobzirno krenuo iako je jedan od redara bio ispred automobila i fotografirao ga. Svjedoci kažu da je morao skočiti u stranu, u grmlje, kako bi izbjegao udarac.

Vlado Svilokos, kojeg smo dobili na telefon dok se vozio automobilom prema Splitu gdje će suditi utakmicu, rekao nam je kako nije bilo nikakvog incidenta.

– Već me nazvalo nekoliko ljudi i pitaju za nekakav incident, ali ja zaista ne znam o čemu se radi – kratko je rekao Svilokos.

Policija je, pak, imala svoju verziju priče. “Utvrđeno je da su se, prilikom izlaska s parkirališta, porječkali vlasnik vozila i prometni redar, no nisu utvrđeni elementi remećenja javnog reda i mira”, rekla je glasnogovornica policije. No, jučer u popodnevnim satima nanovo su priopćili kako će se zbog “pogovora javnosti i dodatnih informacija” preispitati sve okolnosti koje su dovele do incidenta.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije