Sukobi na ulicama

Sukobi u Turskoj se nastavljaju, dvoje je poginulih

turska
Foto: Renata Rašović/VLM
1/3
04.06.2013.
u 08:44

Prema nekim informacijama stariji mladić upucan je, dok je mlađi poginuo kada se taxi "zaletio" u mnoštvo prosvjednika. No, turske vlasti odbijaju potvrditi da su mladići žrtve sukoba

Sukobi na ulicama Turske ne jenjavaju niti četvrti dan, a iz te zemlje stižu i vijesti o prvim žrtvama. Rijetki mediji objavili su informacije o smrti dvojice mladića, 22- godišnjeg pripadnika oporbene političke mladeži te jednog 20- godišnjaka.

Prema nekim informacijama stariji mladić upucan je, dok je mlađi poginuo kada se taxi "zaletio" u mnoštvo prosvjednika. No, turske vlasti odbijaju potvrditi da su mladići žrtve sukoba. Osam osoba je u kritičnom stanju. Iz Vlade uporno navode da je riječ o nesretnim slučajevima, navodi News Sky. 

Premijer Recep Tayyip Erdogan odbija  odgovoriti na zahtjeve prosvjednika i dati ostavku. Prosvjedi se i dalje nastavlju, policija se bori s prosvjednicima na ulicama sa suzavcima i gumenim mecima. Radnici javnog sektora najavljuju dvodnevni štrajk protiv "državnog terora" koji bi mogao zatvoriti škole, fakultete i mnoge urede javnog sektora diljem zemlje.

Iz hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova izdali su upozorenje za sve hrvatske državljane koji putuju u Tursku da izbjegavaju mjesta javnih okupljanja u Ankari i Istanbulu.

>>Naša novinarka na barikadama: Tisuće su obavijene suzavcima

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?