NOGOMET

Sušić po svijetu rasipa blago koje je ostavio Ćiro Blažević

sušić
VL FOTO
31.05.2010.
u 10:54

Švedska se pokazala kvalitetnijom reprezentacijom, a bh. nogometaši uglavnom su bili nemotivirani za ovaj prijateljski susret nakon naporne sezone

- Žalit ćete vi ovoga starca kada jednom ode iz BiH, kazao je Ćiro Blažević kada je krenuo ‘putem svile’ u daleki Shanghai. Kao i mnogo puta prije toga Ćiro je bio u pravu. Novinari su ‘zajaukali’ odmah. Nestalo je bombastičnih izjava za naslove, i udarne radiotelevizijske vijesti. Počelo je ‘kukanje’ i u Nogometnom savezu BiH.

 Safet Sušić obećao EP

 Sponzori su počeli otkazivati. Požalio je i Edin Džeko. Bio je iskren i kazao kako mu je bilo odlično raditi sa ‘šefom’. Nisu ga žalili jedino BH Fanaticosi, iako ih je vratio na stadion i omogućio im veselje. Puno puta. Oni su htjeli u JAR, ali preko Portugalaca se nije moglo. Trener je za sve bio glavni krivac i Ćiro je otišao. Došao je Safet Sušić i kazao kako će upravo on, napokon, BiH odvesti na jedno veliko natjecanje. Na krilima baraža najvećeg uspjeha bh. reprezentacije Sušić je optimistično krenuo naprijed. U Sarajevu je u prijateljskom susretu pobijeđena Gana (2:1), a onda je u subotu večer, došlo otrježnjenje bh. nogometu. Švedska je Stockholmu slavila s 4:2. Toliko golova Ćirini sinovi primili su samo protiv Španjolske. Možda, najbolje svjetske reprezentacije. A od Portugala se gubilo sa samo 1:0. reprezentacija na Fifinoj rang ljestvici nikad nije bolje stajala, a danas svakim danom strmoglavo pada. Pad će se i nastaviti, jer protiv Švedske (37. reprezentacija na Fifinoj ljestvici) se počeo prosipati ugled bh. nogometa kojega je gradio Ćiro Blažević.

 Švedska je pokazala da je kvalitetnija reprezentacija, a BiH da mora još puno raditi. I vratiti ugled u bh. nogometu. Najbolji strijelac Bundeslige odigrao je ispod svog nivoa. Miralem Pjanić, koji je iz Lige prvaka izbacio Real Madrid, se također nije proslavio. Kvalitetnih igrača ne nedostaje.

 - Ipak, ovo je prijateljska utakmica i moguće je da svi igrači nisu spremni na onaj način na koji bi bili da se radi o nekoj kvalifikacijskoj utakmici, kazao je švedski reprezentativac Olof Melberg. Upravo je u tome ključ.

 Nemotiviranost

 Igrači moraju biti motivarani za svaku utakmicu, a tu na scenu stupa trener. Džeku i suigrače treba motivirati, ne treba ih učiti. Znaju oni kako se zabijaju golovi.

 - Što se tiče naše igre, mogu biti zadovoljan do drugog primljenog gola. Međutim, nakon toga stvari nisu štimale. Nakon tog gola postavio sam ekipu previše ofanzivno, a i igrači su krenuli grlom u jagode, što su reprezentativci Švedske znali iskoristiti, objasnio je Sušić razloge poraza. Sljedeći susret je u srijedu u Frankfurtu protiv Njemačke. Uz podršku navijača BiH ima priliku za popravak dojma uoči Svjetskog prvenstva. Ako opet ne krenu grlom u jagode, a u tome ih treba zaustaviti Safet Sušić. Jer pred toliko navijača na tribinama Ćiro bi igrao na život i smrt. On je to znao prenijeti i na svoje igrače na travnjaku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije