nogomet

Suspenzija (opet) prijeti Borcu, novi igrači dobili spor

Velež
28.10.2013.
u 09:54

Disciplinsko povjerenstvo NS BiH donijelo odluku da klub mora isplatiti nove igrače

Nogometni klub Borac ne može bez problema. Tek što su riješili dva goruća koji su prijetili da zaustave momčad u borbi za vrh Premijer lige s bivšim kapetanom Oliverom Jandrićem i školom nogometa “Džaja”, pojavili su se novi dužnici koji prijete kako se neće odigrati meč protiv Travnika u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Lideru Premijer lige BiH prijeti nova suspenzija.

Novi teret

Disciplinsko povjerenstvo Nogometnog saveza BiH donijelo je odluku da banjolučki klub mora isplatiti zaostala dugovanja prema trojici bivših nogometaša, te dug gradskom rivalu BSK-u. Tako će do 31. listopada Banjolučani imati na dnevnom redu dugove za Bojana Puzigaću, Mladena Zeljkovića, Srđana Stojnića i Leonida Ćorića. Situacija je kritična jer Borac nema novca jer su isplatili nekadašnjeg kapetana Olivera Jandrića, i to dvije dogovorene rate, a i sami nogometaši polako gube strpljenje nakon svih događanja oko kluba. Prema odluci povjerenstva u savezu banjolučki klub treba platiti Nogometnom klubu BSK za Bojana Puzigaću 8000 maraka, zatim svojim bivšim nogometašu Srđanu Stojniću 3816, Mladenu Zeljkoviću 2800, te Leonidu Ćoriću 32.750 maraka, dok će preostali dio dugovanja prema stoperu, kojeg je otjerao Zvezdan Cvetković, morati na usaglašavanje.

- Ovih dana ćemo nastojati napraviti dogovor sa spomenutim nogometašima. Mi ne bježimo od dugovanja, ali uistinu ih ne možemo sve isplatiti u punom iznosu, jer svi znaju u kakvoj smo situaciji. Nadamo se kako ćemo pronaći rješenje i ipak uspjeti na miru završiti prvi dio natjecanja. Stalno idemo iz problema u problem, čim riješimo jedan netko drugi nam napravi problem i prijetnju suspenzijom. To sigurno utječe na momčad i na sve nas u klubu, jer nikako da uspostavimo barem normalan sustav funkcioniranja i vrlo je teško sve ovo. Nadam se razumijevanju i da ćemo uspjeti ako pronađemo dogovor s ovim nogometašima – rekao je predsjednik kluba Srđan Šuput.

Protiv Travnika mirni

Banjolučani već u srijedu igraju meč protiv Leotara, ali taj duel će se sigurno odigrati jer je rok za plaćanje 31. listopada pa će barem na miru momčad i trener Dragan Jović se spremiti za ovaj duel, dok je već sljedeći s Travnikom pod znakom pitanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?