NAPOKON

Sutra stiže kišno osvježenje i temperature niže za 15 stupnjeva

kiša, nevrijeme (1)
Pixsell
28.08.2010.
u 10:33

Malo hladniji val praćen oblacima i kišom te grmljavinom trebao bi stići u poslijepodnevnim satima u Bosnu, koji će se proširiti na veći dio zemlje

Nakon što je ovih dana vladala prava tropska klima s temperaturama koje su počesto dosezale granicu psihičke tolerancije na približno 38 Celzijevih stupnjeva, pa i više, najave meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda sve više govore da će već od danas pa do kraja vikenda doći do pogoršanja vremena, što će uzrokovati i pad temperatura za čak 15 stupnjeva.

Pogoršanje vremena

Tako će danas u većem dijelu zemlje prevladavati sunčano vrijeme. Tijekom poslijepodneva u sjeverozapadnoj i sjevernoj Bosni očekuje se postupna naoblaka praćena kišom, pljuskovima i grmljavinom, a krajem dana ili u noći sa subote na nedjelju i u većem dijelu zemlje. Što se tiče temperatura zraka, jutarnje će se kretati između 13 i 19, na jugu do 24 stupnja, dok će dnevne biti od 27 do 35 Celzijevih stupnjeva. - U nedjelju će biti umjereno do pretežito oblačno vrijeme, gdje bi ujutro mjestimice moglo biti i malo kiše, i to u istočnoj Bosni i dijelu Hercegovine, kazao nam je dežurni meteorolog dodavši da će u prijepodnevnim satima ipak doći do prestanka oborina.

Stabilno krajem tjedna

Zanimljivo je kazati da će dugo očekivana kiša sniziti temperature zraka baš u nedjelju za 10 do 15 stupnjeva, pa će jutarnje iznositi između 8 do 17, na jugu do 23 stupnja, dok će dnevne biti od 16 do 24, a na jugu do 27 stupnjeva. Već u ponedjeljak bit će sunčano, ali i promjenjivo i oblačno, gdje su mogući i lokalni pljuskovi krajem dana, a s ponedjeljka na utorak bit će opet mjestimice kiša. Temperature će se kretati od 8 do 16, na jugu do 20, dok će dnevne iznositi od 24 do 30 stupnjeva. Što se tiče sljedećeg tjedna, meteorolog nam je kazao da će prvi dio tjedna biti promjenjiv, a da su uz to mogući i lokalni pljuskovi, s nešto nižim temperaturama, dok će već drugi dio tjedna donijeti stabilizaciju vremena te će temperature ponovno lagano rasti. Bioprognoza će uzrokovati poteškoće u subotu, dok bi zbog oborina u nedjelju bioprognoza trebala djelovati pozitivno na većinu stanovništva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?