Alarmantno

Svaki dan bivaju pretučene 2 žene

Nasilje
Ilustracija
02.10.2012.
u 10:24

Iz godine u godinu broj žena u sigurnim kućama rapidno raste, a to će biti prisutno dok god sustav u cijelosti ne profunkcionira

Razni oblici zlostavljanja i nasilje u obitelji postaje sve češći problem i u našem okruženju. Samo u ZHŽ-u policija ima pune ruke posla i u prosjeku dvije intervencije dnevno.

- Takve se stvari dobro skrivaju od očiju javnosti, ali svatko poznaje i svatko u svome okruženju može primijetiti zlostavljače, ma o kakvoj god se vrsti radilo. Policija dobro odradi svoj dio posla, u određenim slučajevima i zatvori zlostavljača neko vrijeme, ali na žalost cjelokupan sustav ne funkcionira kako bi trebao, pa su i policiji prekrižene ruke, kazuje nam izvor iz policije. Zlostavljane osobe svoju sigurnost sve više pronalaze u sigurnim kućama, kojih u BiH ima sve više.

- Iz godine u godinu broj žena u sigurnim kućama rapidno raste, a to će biti prisutno dok god sustav u cijelosti ne profunkcionira i kazni zlostavljače. Većina tih nasilnika u društvo su pravilno infiltrirane osobe, ali pozadina je na žalost puno brutalnija. U njihovo nasilničko ponašanje nije samo uključen njihov mozak, već i eksperimentiranje s raznim vrstama alkoholnih pića, a ni druge zabranjene supstance nisu im strane. Naš izvor tvrdi da zlostavljači najčešće udarcima žele pokazati svoju superiornost i mnogo puta ne brinu ima li bilo koga u blizini, pa makar i djece.

- Takav život je robovlasnički i nek zlostavljane osobe jave policiji. Istina je da kod nas i dalje većina stvari funkcionira na “rodijačko - prijateljskim” vezama, ali onaj tko štiti zlostavljače štiti kriminal i zlo. Država jednom mora početi funkcionirati i stati na kraj ljudima koji uništavaju živote svojih najbližih, zaključio je naš sugovornik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije