pastir brine o stadu

Svećenik donirao bubreg župljaninu i spasio mu život!

Bruce McComb,Jonathan Goertz, svecenik,bubreg
CNS
20.08.2013.
u 17:23

Kao župnik i pastir, mislim da je neodgovorno zanemariti zdravlje i potrebe stada. Žrtva je pravi aspekt života svakog kršćanina, kazao je nesebični svećenik

Nesebičnom pomoći župljaninu Bruceu McCombu iskazao se svećenik Jonathan Goertz iz župe sv. Timothyja u američkoj saveznoj državi Virginiji. Taj je 31-godišnji župnik pomogao teško bolesnom 60-godišnjem McCombu doniranjem bubrega.

McCombu je organ prethodno darovala supruga, no tijelo ga je odbacio. Hitno mu je bila potrebna nova transplantacija, a u isto vrijeme svećenik je istraživao mogućnost doniranja svog bubrega odgovarajućem primatelju, piše laudato.hr.

Goertz se javio u Nacionalni registar živih darivatelja bubrega i prošao potrebna testiranja. Rekli su mu da oko 100.000 Amerikanaca čeka na transplantaciju bubrega i da će sigurno se naći netko kompatibilan. No tada je doznao i za slučaj svoga župljanina.

- Uvijek me se dojmi kad upoznam nekoga tko je u nevolji – bilo tjelesnoj, duhovnoj ili emocionalnoj – te se zapitam mogu li ja pomoći toj osobi - rekao je svećenik.

- Nakon jedne nedjeljne mise, otac Jonathan mi je prišao i rekao da mi želi dati bubreg. To me oborilo s nogu - prisjetio se McComb koji je pune četiri godine čekao novi bubreg. Za to je vrijeme redovno odlazio na dijalizu, a pokazalo se da mu nitko iz obitelji nije mogao darovati organ.

- Mislim da me Bog doveo u crkvu upravo te nedjelje, na Cvjetnicu, i tamo postavio oca Jonathana ne samo za mog župnika već i za mog idealnog donora. I dalje mi je nevjerojatna činjenica da smo se nas dvojica sreli u tako malom mjestu i da mi je, milošću Božjom, pomogao tjelesno i duhovnom - rekao je McComb koji je uspješno operiran u lipnju.

- Noć prije operacije, otac Jonathan došao je Bruceu udijeliti sakrament bolesničkog pomazanja te je pozvao i mene i našu djecu da mu se pridružimo u molitvi. Bruce se na to potpunu umirio uoči operacije - prepričala je supruga Mimi McComb.

- Kao župnik i pastir, mislim da je neodgovorno zanemariti zdravlje i potrebe stada. Žrtva je pravi aspekt života svakog kršćanina. Svi smo pozvani na prave, značajne, teške, ponekad i bolne žrtve - zaključio je otac Goertz.

>>Otkriveno tko je misteriozni svećenik koji je spasio djevojku

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije