skandal u italiji

Svećenik skinuo odoru jer je opravdavao nasilje nad ženama

svecenik
Marko Jurinec/Pixsell
27.12.2012.
u 11:21

– Koliko puta žene izazivaju napade poslužujući hladno jelo ili odlazeći iz kuće i napuštajući djecu. Koliko puta izazivaju neprikladnim odijevanjem – napisao je don Piero Corsi na ulazu u crkvu i izazvao ogorčenje diljem Italije

''Nasilje nad ženama? Ubijanje žena? Možda su koji put žene te koje izazivaju takve reakcije''. To je napisao svećenik Piero Corsi, župnik u mjestu San Terenzo di Lerici, na plakat koji je postavio na ulazu u crkvu. 

Plakat je izazvao zaprepaštenje pa je don Piero Corsi u četvrtak skinuo svećeničku odoru i zatražio oprost od svih žena koje je uvrijedio svojim plakatom. Na svome plakatu svećenik je opravdavao muškarce koji napadaju svoje žene. – Koliko puta žene izazivaju napade poslužujući  hladno jelo ili odlazeći iz kuće i napuštajući djecu. Koliko puta izazivaju neprikladnim odijevanjem – napisao je don Piero Corsi na ulazu u crkvu. Naslov letka je zaprepašćujući. “Žene i ubojstva žena. Budimo samokritični, koliko puta izazivaju?”, naslov je plakata koji je odmah maknut s crkve po nalogu nadležnog biskupa Spezije Ernesta Pallettija koji je odmah pozvao don Corsija na razgovor.

Corsi napada žene koje se “oblače provokativno, koje varaju supruge u teretanama, na poslu, u kinima, a takvo bi ponašanje mogle izbjeći”. Kada se žene ne bi tako ponašale, drži otac Corsi, možda bi bilo manje silovanja i manje ubijenih žena. Podigla se, dakako, prašina.

– Poslije neprospavane noći zbog boli i opravdanog zaprepaštenja koje sam izazvao svojom nesmotrenom provokacijom obznanjujem da sam donio odluku o skidanju svećeničke odore jer je nisam dostojan nositi – napisao je danas Corsi.

>>Vatikan oduzeo počasnu titulu neposlušnom svećeniku

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije