Brutalno ubojstvo

Svećenika ubila 3 maloljetnika, tijelo pronašla majka najmlađeg

Mile Ivančić
Foto: Marina Borovac/Večernji list
1/4
12.02.2013.
u 14:02

Don Milu Ivančića (78) u župi Zavalje kod Bihaća ubila su trojica maloljetnika, jedan hrvatske i dvojica bošnjačke nacionalnosti, a motiv je koristoljublje

Trojica maloljetnika, M. D. (15), J. Š (17) i A.Č. (16) osumnjičeni su za ubojstvo don Mile Ivančića, župnika u Zavalju nedaleko od Bihaća.

Potvrđeno je to na današnjoj konferenciji za medije. Najmlađi počinitelj je hrvatske, a ostala su dvojica bošnjačke nacionalnosti. U petak uvečer maloljetnici su ispred crkve čekali da se 78-godišnji župnik vrati kući. Već ranije skovali su plan da će ga opljačkati.

Kad je oko 21 sat don Ivančić ušao u župni stan, uletjeli su za njim i napali ga. Izboli su ga nožem čija je oštrica bila duga 33 centimetra, a zatim ga zatukli kamenom. No ništa nisu odnijeli sa sobom već su zaključali vrata i pobjegli. Ipak, namjeravali su se vratiti i uzeti novac koji je župnik imao. Ali u tom su ih naumu omeli mještani koji su trojicu mladića vidjeli da se šeću uokolo.

Sutradan oko 14.15 sati mrtvog župnika pronašla je Marijana Dujmović, majka najmlađeg osumnjičenika za ubojstvo. Najveća zapriječena kazna za maloljetnike osumnjičene za ubojstvo je deset godina zatvora.

– Ležao je na boku, zgrčen. Bio je sav krvav, a krvi je bilo i oko njega. Prepala sam se i pobjegla ne ušavši unutra. I sad me strah tamo otići – ispričala je Marijana Dujmović, kojoj je u petak župnik dao ključeve stana jer mu je u subotu trebala doći očistiti peć.

Biskup Mile Bogović kazao je da je župnik Ivančić prije ubojstva od biskupije dobio novac za uređenje župnog ureda, a podigao je i mirovinu. Iako je župnik Ivančić već nekoliko puta bio na meti pljačkaša, krađe policiji nije prijavljivao pa tako nigdje službeno nije evidentirano da mu je oko Božića iz župnog stana ukradeno oko 25.000 kuna. Od tada, navodno, novac i nije držao u stanu, već je sve što je imao nosio uza se.

>>Župnika don Milu Ivančića ubili lopovi jer ih je prepoznao

>>Sačekali su ga, ubili, zaključali i pobjegli. Pljačka nije motiv

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

NI
nikki
09:31 13.02.2013.

Jad, tuga i zalost. Kako se ono sa 15 godina usudilo dici ruku na drugog covjeka to je nevjerojatno, jednostavno prestrasno, Sta li ce tek biti s njima kad za 10 g izadju iz zatvora pa se tek onda s onih 25-26 godina posile, nemam rijeci

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije