Odžak

Svi su njihovi rezultati na ponos Gradu i Posavskoj županiji

Sport
Marko Mišković
27.09.2012.
u 10:24

Na svjetskom prvenstvu u Bratislavi broncu su osvojili Marija Matanović i Aldin Bećirović

Odžak je odavno poznat po odbojci, ali u javnosti se malo zna da je ta posavska općina vodeća u BiH i po kick boxingu. Malo koji klub u BiH može se pohvaliti da je u svega deset godina postojanja u vitrinama kluba skupio oko 700 odličja. U općini Odžak već osam godina djeluje i vrijedno radi karate Kick boxing klub Odžak “2002.”, koji i nosi ime po godini svoga osnivanja. U samom početku u klubu je treniralo oko trideset članova, i to uglavnom djece školskog uzrasta, da bi kasnije klub okupljao i mlade različitih uzrasta. Od osnivanja klub vodi i trenira licencirani trener kick boxinga Nikola Matanović, nositelj majstorskog zvanja crni pojas 3. dan, odnosno instruktor kick boxinga i borilačkih vještina.

Vrhunski rezultati

Kroz klub je od osnivanja prošlo više od 500 članova koji su na određeni način dobili sportsku edukaciju, a neki od njih su i danas članovi kluba koji su ujedno i nosioci najvećih uspjeha i raznih priznanja ne samo u BiH, nego i šire. Danas kick boxing klub Odžak u svojim redovima ima oko 60 aktivnih članova od kojih njih 20 čine natjecateljski tim. Od 2005 godine odžački klub je član Kickboxing saveza BiH i u vrlo kratkom vremenu postao jedan od najuspješnijih klubova u BiH. U pet godina nastupa

Prijem kod načelnika

Odžački borci donijeli su odličja s brojnih natjecanja, a članovi i klub proglašavani su najboljim, i pohvaljivani su za primjereno ponašanje na borilištima. Zlato na europskom kadetskom i juniorskom prvenstvu osvojili su Aida Mehić, najbolja juniorka BiH i Zejd Džananović, europski prvak i viceprvak u kadetskim uzrastima, te Marija Matanović brončana na istom prvenstvu. Na nedavno održanom SP-u za kadete i juniore u Bratislavi za reprezentaciju BiH nastupilo je sedam natjecatelja iz Odžaka. Broncom su se okitili Marija Matanović u juniorskoj i Aldin Bećirović u kadetskoj konkurenciji. Tim povodom načelnik općine Odžak Luka Jurić i predsjednik OV Derviš Šaćirović upriličili su prijem za članove kluba i obradovali ih skromnim darovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije