MOSTARSKO PROLJEĆE

Svijet je lijep, a najljepši je kad se uobliči u pjesme za djecu

Luko Paljetak
Stojan Lasić
23.04.2013.
u 11:02

Luko Paljetak osvrnuo se i na današnju lektiru kazavši da je, po njegovu mišljenju, ipak malo više proze no poezije jer – lakše je pamtiti i ‘konzumirati’ poeziju kojoj se djeca okreću

U programu Mostarskog proljeća – XV. dana Matice hrvatske pjesnik Luko Paljetak održao je književni sat s mostarskim osnovcima. Priredba, realizirana u suradnji s dječjim časopisima “Cvitak” i “Školarac”, na zadovoljstvo učenika svih mostarskih škola, održana je u Galeriji kraljice Katarine, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Izašao iz knjige

Dobar dan, djeco! Ja sam pjesnik iz lektire. Izašao sam iz knjige… Jeste li vi radoznali? – šaljivo je počeo gost iz Dubrovnika svoj susret s mostarskim osnovcima . Djeca su najdragocjenija i najbolja publika na cijelome svijetu pa tako i u Mostaru. Svijet je lijep kad se uobliči u pjesme za djecu i rime, stoga upravo pjesmama i rimama, treba potaknuti i razvijati rad dječje mašte – kazao je omiljeni dječji književnik. Paljetak je kazao kako je užitak čitanja, listanja knjige, nešto posebno i da se s malo čime može usporediti. Djeca se mogu zabaviti igrom, gledanjem filma, ali čitanje je ono što u njihov svijet donosi neke nove izazove. Jer – knjizi se uvijek možete vratiti, ona vas tu negdje čeka. Književnik Luko Paljetak osvrnuo se i na današnju lektiru rekavši da je, po njegovu mišljenju, ipak malo više proze no poezije jer – lakše je pamtiti i “konzumirati” poeziju kojoj se djeca okreću.

Zagonetna pitanja

Uslijedio je potom razgovor s osnovcima u kojemu su dječica odgovarala na pjesnikova - pomalo i zagonetna, pitanja. I nagradili ga velikim pljeskom za svaki njegov stih, svaku zanimljivu dosjetku. Nakon književnog nastupa, Luko Paljetak je dugo dijelio autograme i fotografirao se s mladim stanovnicima Mostara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije